dinsdag 10 mei 2011

Olie en Gas (toeleverende) Industrie voor zaken naar Brazilië


Vanuit de samenwerking tussen WTC Twente, KvK Enschede en Syntens is er een insteek gekozen om het internationale zakendoen in de regio te versterken. In deze vooral praktische aanpak zit ik één dag in week bij het WTC Twente samen met mijn collega dhr. Marco Platvoet van de KvK en de directeur van het WTC Twente, dhr Freerk Faber.
Zo worden op deze dag handelsvoorstellen uit het WTC netwerk gekoppeld aan locale bedrijven, inkomende en uitgaande handelsmissies besproken en afgestemd en onder de aandacht gebracht van de bedrijven die vanuit deze drie netwerken bekend zijn.
Hiermee komt het WTC Twente erg positief in beeld, wat er toe leidt dat meer en meer andere actieve WTC's voor zaken naar Twente willen komen. Vanuit deze nauwe samenwerking kunnen wij de bezoekende bedrijven direct in contact brengen met de juiste bedrijven en contactpersonen in Twente en wordt de drempel naar internationaal zakendoen verlaagd.
Hieraan gekoppeld is het Enterprise Europe Network, een netwerk om binnen de EU kennisvraag en kennisaanbod aan elkaar te koppelen via profielen. In de database staan ruim 7000 profielen van bedrijven die samen willen werken. Dit betreft vooral de technische samenwerkingen, waarbij het WTC en de KvK meer met de handelsprofielen actief zijn. Naast mijn werkzaamheden als adviseur innovatie maak ik deel uit van dit internationale kennisnetwerk Enterprise Europe Network.

Zo organiseren de bovenstaande partners van het WTC Twente een uitgaande missie van 5 tot 12 oktober dit jaar naar de olie en gasbeurs in Sao Paulo. Behalve matchmaking op de beurs worden interessante bedrijven bezocht. Het WTC in Sao Paulo is behulpzaam in het afstemmen van de juiste bedrijven gericht op de Nederlandse delegatie. De kans voor u om met landgenoten te ruiken en proeven aan zakendoen in Brazilië en in contact te komen met voor u specifieke afnemers.
Wilt u meer weten over de activiteiten van het WTC Twente en hoe u via deze praktische samenwerking uw stappen kunt zetten richting het buitenland, loopt u dan gerust eens binnen of bezoek onze ledenbijeenkomsten.

Kort interview op de Business Meeting Twente is HIER te zien

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy