vrijdag 22 juni 2012

Nespresso opent recylecenter in Nederland

Bron: www.verpakkingsmanagement.nl


Recycling is een belangrijke pijler van Nespresso’s duurzame Ecolaboration™ platform. Nespresso is daarom zeer verheugd met de opening van het eerste recyclecenter van de Benelux, gelegen in Nederland. Alle in Nederland ingezamelde aluminium capsules worden door Dusseldorp voor hergebruik verzameld en verwerkt door Sortiva Oost in Lichtenvoorde (Gelderland), waar de koffie van het aluminium wordt gescheiden.

Nespresso werkt voor haar recycling samen met inzamelings- en recyclebedrijf Dusseldorp en verwerkingsbedrijf Sortiva Oost. Alle gebruikte capsules die in Nederland worden ingezameld door Dusseldorp, worden door Sortiva Oost in Lichtenvoorde (Gelderland) verwerkt voor hergebruik. Een installatie die werkt op biogas en groene stroom en speciaal ontworpen en gebouwd is voor het recyclen van Nespresso capsules, scheidt de koffie en het aluminium. Het gerecupereerde aluminium wordt vervolgens gebruikt om nieuwe aluminium producten van te maken, en de koffie die overblijft wordt verwerkt tot biobrandstof.

In de Benelux heeft Nespresso haar recyclingcapaciteit voor gebruikte capsules inmiddels vergroot tot 100%, vooral door toegankelijke inzamelpunten in te richten waar consumenten hun gebruikte capsules kunnen inleveren. In de Benelux loopt Nespresso dus voor op de internationale doelstelling, Clubleden kunnen namelijk hun gebruikte capsules ook bij levering van de nieuwe bestelling meegeven aan de bezorger van PostNL Pakketservice.



Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy