woensdag 31 juli 2013

Tweede tender regeling Seed capital technostarters

Bron: Website AGNL

Voor de Seed Capital-regeling staat een tweede tender open voor investeringsfondsen die technostarters en starters in de creatieve industrie willen ondersteunen. Er is nog budget over van de eerste tender in 2013.

Bent u bereid te investeren in technostarters waarbij u met Agentschap NL het risico spreidt? Vraag dan een lening aan voor het opzetten van een Seed-fonds. De SEED Capital-regeling maakt het voor investeerders mogelijk om starters te helpen hun technologische en creatieve kennis om te zetten in toepasbare producten of diensten.

Een Closed-end participatiefonds kan zich kwalificeren voor de regeling als u investeert in risicovolle ondernemingen van techno- en/of creatieve starters. De lening is gelijk aan het private inlegbedrag van het fonds. Er geldt een maximum van € 4 miljoen.

Budget en tender 2013
Het budget voor de Seed-aanvragen is € 16 miljoen. Daarnaast is een apart compartiment van € 4 miljoen beschikbaar voor investeringsfondsen die zich richten op creatieve starters. U kunt een aanvraag indienen tot 30 september 2013. Agentschap NL neemt uw aanvraag in behandeling als alle gevraagde documenten op tijd zijn ingediend.

Meer informatie over Seed Capital

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy