vrijdag 20 september 2013

Green Industry Event thema The Future of Solar bij Industriepark Kleefse Waard Arnhem


Bron: Nieuwsbrief Energiepark Kleefse Waard

De toekomst is groen! Ook de industrie kijkt vooruit naar een verantwoorde wereld die minstens zoveel mogelijkheden biedt als het heden. Maar hoe ziet deze toekomst er uit? In samenwerking met de Gemeente Arnhem en Stichting KiEMT organiseert Industriepark Kleefse Waard (IPKW) een lezingenreeks die deze vooruitblik presenteert. Onder de naam Green Industry kunt u ieder kwartaal genieten van interessante onderwerpen, vooraanstaande sprekers en een gezellige netwerkborrel. Op 3 oktober vindt het vierde Green Industry Event plaats, met als thema The Future of Solar.

The Future of Solar
De zon, een onuitputtelijke bron van energie. Er komen steeds meer innovatieve manieren om zonne-energie op te wekken en in te zetten. Maar wat is de toekomst van solar? Hebben we straks allemaal zonnepanelen op ons dak? Is de zon dé oplossing voor de klimaatproblematiek? En wat zijn de huidige en toekomstige toepassingen, van ontwikkelingslanden tot aan het welvarende Westen en van wereldwijde schaal tot aan de regio Arnhem?
Het Green Industry Event op IPKW brengt diverse sprekers en partijen bij elkaar om die vragen en hun antwoorden vanuit verschillende invalshoeken te bespreken. We kijken naar de beste en meest inspirerende solar solutions, voor zowel particulieren, de industrie, het bedrijfsleven als natuurlijk het milieu.

Inspirerende sprekers

De key-note spreker deze middag is duurzaam ondernemer Maurits Groen, oprichter van de WakaWaka en nummer 3 in de Duurzame 100 van Trouw. Daarnaast vertelt Gert Jan Jongerden als solar-expert en voormalig Helianthos-directeur over de toekomst van zonne-energie en geeft wethouder Michiel van Wessem inzicht in het beleid en de ontwikkelingen op solar-gebied in de regio. Lees meer over de lezingen.

Informatie- en innovatieplein
Op de eventlocatie worden verschillende informatiestands ingericht, waar u zowel op zakelijk als particulier gebied informatie van experts kunt krijgen over de mogelijkheden van de opwekking en het gebruik van zonne-energie. Bovendien kunt u diverse innovaties bekijken en wordt er een innovatieloket van Stichting kiEMT ingericht, waar u terecht kunt met vragen over uw eigen idee of innovatie op solar-gebied.

Netwerken
vanaf 17.00 uur, na afloop van de lezingen en presentaties, is er uitgebreid de mogelijkheid om te netwerken, zowel bij bovenstaande informatiestands als bij de netwerkborrel. Dit alles speelt zich af in dezelfde ruimte als de lezingen, namelijk een voormalige productiehal op IPKW.

Klik HIER om u gratis aan te melden!

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc