donderdag 10 oktober 2013

NIEUWE VOORZITTER CvB UT VICTOR VAN DER CHIJS REIKT WTC TWENTE EXPORT AWARD 2013 UIT

Bron: WTC Twente

De World Trade Center Twente Export Award 2013 zal dit jaar worden uitgereikt door de heer Victor van der Chijs. De heer Van der Chijs is sinds deze week de nieuwe voorzitter College van Bestuur van de Universiteit Twente. Vanwege zijn ruime internationale ervaring is de heer van de Chijs gevraagd om dit jaar de prestigieuze prijs uit te reiken.

Victor van der Chijs (1960) studeerde Rechten in Amsterdam en voltooide postdoctorale opleidingen aan de Amsterdam School of International Relations en INSEAD. Van der Chijs was werkzaam bij ING, onder andere als Vice President Structured and Project Finance in Hong Kong. In 1998 begon hij bij Schiphol Group, eerst als Directeur Public Affairs. Later was hij verantwoordelijk voor de activiteiten van Schiphol in de USA en in 2003 voor alle internationale activiteiten van Schiphol. In 2004 werd hij door Rem Koolhaas gevraagd om de leiding op zich te nemen van het internationale architectenbureau OMA. In de afgelopen jaren heeft Van der Chijs de structuur, processen en cultuur van OMA dusdanig weten te vormen dat het is uitgegroeid tot een wereldwijd bekende en vooraanstaande creatieve onderneming. Van der Chijs beschikt over een zeer uitgebreid en sterk (inter)nationaal netwerk.

Export Award
De World Trade Center Twente Export Award is een prijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan een bedrijf of organisatie die zich heeft onderscheiden op het gebied van internationalisering. Bij het beoordelen van de genomineerden kijkt de onafhankelijke vakjury onder andere naar exportstrategie, innovatie, ondernemerschap, ambitie, visie en resultaat.
De winnende onderneming of organisatie kan een voorbeeld zijn voor anderen. De Export Award is dus vooral een stimuleringsprijs, passend in de missie van het World Trade Center Twente: Het stimuleren van de internationale activiteiten en economische groei in Twente en de Euregio. De drie genomineerde bedrijven zullen later deze maand bekend worden gemaakt.

Uitreiking
De uitreiking vindt op woensdag 13 november a.s. plaats tijdens de Business Meets Twente in Enschede en begint om 17.30 uur met een ontvangst op de World Trade Plaza in Go Planet ExpoHall. U bent van harte uitgenodigd om bij de uitreiking aanwezig te zijn. Deze start om 18.15 uur.

Voor meer informatie:
Drs. Freerk Faber
Directeur WTC Twente
Tel. +31 (0)74 2915604
www.wtctwente.eu

www.businessmeetstwente.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc