woensdag 20 november 2013

Waterstofnet bijeenkomst België Nederland bij Automotive NL in Helmond

Bron: AutomotiveNL

Europa investeert in de periode 2014-2020 voor 1,4 miljard euro in de implementatie van waterstofprojecten. Ook de industrie heeft concrete plannen. Toonaangevende automotive spelers kondigen de introductie van personenauto’s en bussen op waterstof aan en energiebedrijven investeren in energieopslag via waterstof.
Volledig in lijn met deze internationale trends, bereidt de regio Vlaanderen/Zuid-Nederland zich via het Interreg-project “Waterstofregio Vlaanderen/Zuid-Nederland” voor, om tot de koplopers op het vlak van waterstof in Europa te behoren.

Het regionale programma, gecoördineerd door WaterstofNet, dat zich richt op “duurzame waterstof”, ”early market toepassingen” en “onderwijs” heeft een aantal concrete projecten gerealiseerd, waaronder de grootste brandstofcelplant op restwaterstof ter wereld bij Solvay, een waterstoftankstation voor heftrucks bij Colruyt, een waterstoftankstation in de gemeente Helmond, diverse toepassingen in early markets en een onderwijsprogramma. Deze resultaten leiden tot een unieke cluster van technologiespelers in de regio Vlaanderen-Nederland, waarbij inmiddels ook wordt samengewerkt met spelers uit Noord-Rijn-Westfalen en Schotland.

Dit congres geeft u een concreet beeld van de resultaten en perspectieven op het vlak van waterstof in de regio, ondermeer binnen het toekomstige Interregprogramma, met toonaangevende sprekers vanuit industrie, Europa en overheden.
De dag wordt op een feestelijke wijze afgesloten met de officiële opening van het waterstoftankstation op de AutomotiveCampusNL in de gemeente Helmond, waarbij een nieuw ontwikkelde bus en een vuilniswagen op waterstof worden getankt.

Inschrijven kan op www.waterstofnet.eu

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy