dinsdag 4 november 2014

Uitnodiging Early Morning Toast 19 november: Wat zijn de ontwikkelingen en de verwachtingen van de electro mobiliteitsmarkt?

BRON: kiEMT


Elektrisch rijden geniet al jaren een brede belangstelling. Nu er meer dan 40.000 voertuigen met een stekker over de Nederlandse wegen rijden, is er een tekort aan laadpunten. Want de verkoop van elektrische en semi-elektrische voertuigen gaat sneller dan het plaatsen van openbare oplaadpunten. Wat zijn de ontwikkelingen en de verwachtingen van de electro mobiliteitsmarkt? Wist u dat steeds meer bedrijven geld verdienen aan een oplaadpunt en aanverwante diensten? Welke drie vragen moet je stellen om succesvol laadexploitant te worden? Dat en nog veel meer wordt besproken tijdens de volgende Early Morning Toast in Princess Hotel Victoria in Hoenderloo.

Sprekers
Bij iedere ontbijtsessie gaan we nader in op een actuele energietechniek. Dit keer hebben we gekozen voor het thema e-mobiliteit en weer twee sprekers bereid gevonden die vanuit verschillende invalshoeken een presentatie geven. 
  • Anja van Niersen, General Manager bij Allego: Allego komt voort uit netwerkbedrijf Alliander. In opdracht van gemeenten, bedrijven en vervoersmaatschappijen werkt Allego aan gebruiksvriendelijke en toekomstvaste laadpunten. Zodat iedereen altijd en overal eenvoudig en betaalbaar zijn elektrische auto kan laden, thuis, op het werk of onderweg.
  • Robert-Jan Brouwer, oprichter Chargepoint: Chargepoint maakt duurzaam elektrisch vervoer mogelijk. Door de ontwikkeling en uitrol van slimme oplaadinfrastructuur versnellen ze de vergroening van mobiliteit. Chargepoint© bouwt oplossingen die gebaseerd zijn op de techniek en standaarden van de toekomst. Smart, future- en hufterproof. 
Programma
Na het ontbijt van 7.30 uur, start om 8.15 uur het plenaire programma met de eerste spreker:
Anja van Niersen. Zij neemt u mee naar de ontwikkelingen en verwachtingen van de electro mobiliteitsmarkt, wat zijn de nieuwe uitdagingen voor de komende jaren? En waar liggen kansen voor ondernemers op dit thema? Aansluitend gaat Robert-Jan Brouwer nader in op een aantal ontwikkelingen in laadinfrastructuur: Smart Charging en Load Balancing. En welke verdienmodellen kan je als ondernemer toepassen rond slimme oplaadpunten?



Voor wie
De Toast is een ontbijtsessie voor (hoofd)participanten en deelnemers van Stichting kiEMT en wordt eens in de twee maanden op woensdags georganiseerd. Elke keer staat een actueel thema of interessante technologie centraal. De bijeenkomsten zijn uiteindelijk gericht op netwerkvorming en kennisoverdracht. Alle participanten en deelnemers van kiEMT worden hierbij uitgenodigd om zich aan te melden. Ook introducés zijn (eenmalig) van harte welkom.

Waar
Als locatie hebben we weer gekozen voor Princess Hotel Victoria in Hoenderloo. Na aanmelding ontvangt u een week van te voren een bevestigingsmail met de deelnemerslijst en routebeschrijving.

Graag zien we u woensdag 19 november in Hoenderloo, tot dan!

Met vriendelijke groet,
Harry de Vries,
Directeur stichting kiEMT

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy