vrijdag 14 november 2014

Uitnodiging: Mix & Match: Maakindustrie & Creatieve sector.

Bron: KvK

Wat is de meerwaarde van de creatieve industrie voor de maakindustrie en vice versa? U gaat dit zien tijdens een bijeenkomst op maandag 15 december wanneer we te gast zijn bij de N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek “Nedap” in Groenlo.

Nedap:
Hoe kunt u creativiteit inzetten voor innovatieve probleemoplossing? Nedap is een toonaangevende fabrikant van intelligente technologische oplossingen voor uiteenlopende vraagstukken. Voldoende voedsel voor een groeiende bevolking, schoon drinkwater over de hele wereld, slimme netwerken voor duurzame energie zijn slechts een paar voorbeelden van onderwerpen waar Nedap zich mee bezighoudt. Nedap creëert  toegevoegde waarde met producten die relevante problemen oplossen. Daarom spreken zij over technologie die er toe doet. Niet de technologie, maar de manier waarop er dagelijks gebruik van wordt gemaakt staat daarbij centraal. De oplossingen van Nedap onderscheiden zich dan ook doordat nieuwe technologieën op innovatieve wijze in elegante, gebruiksvriendelijke producten verwerkt worden. Creativiteit is hierbij van essentieel belang!

Programma
Waar liggen kansen voor samenwerking tussen maakindustrie en creatieve sector? Tijdens de bijeenkomst op 15 december zal centraal staan wat de creatieve sector kan betekenen voor de maakindustrie en vice versa. Ruben Wegman, CEO van Nedap, zal ingaan op de belangrijke trends en ontwikkelingen die hij ziet voor de Nederlandse maakindustrie en hoe Nedap hierop inspeelt. Vervolgens zal een industrieel ontwerper van Nedap ingaan op de rol die zij als creatieve professionals hebben bij het tot stand komen van de diverse producten.
- Hoe voegen zij meerwaarde toe?
- Wanneer doen zij het zelf?
- Wat besteden ze uit?
- Hoe werken technici, managers en ontwerpers samen en wat zijn de succes- en faalfactoren?
Tenslotte krijgt u de mogelijkheid het bedrijf Nedap te zien en te ervaren tijdens een rondleiding waarbij u natuurlijk ook de gelegenheid heeft om te netwerken.

Voor wie?
Maak kennis met een ‘ander’ perspectief! Deze bijeenkomst is bedoeld voor bedrijven uit zowel de maak- als de creatieve industrie. De bijeenkomst is een eerste initiatief waarbij we de cross-overs tussen de maakindustrie en de creatieve professional willen stimuleren: “MIX & MATCH”. In samenwerking met het Design Café Achterhoek komt er, graag met inbreng van u als ondernemer, een vervolg. Meer hierover hoort u op 15 december!

Programma maandag 15 december
13u45 Inloop
14u00 Welkom en kennismaking met Design Café Achterhoek door Jeroen Bos, directeur KvK Oost
14u15 Presentatie door Ruben Wegman, CEO Nedap
15u00 Rondleiding door het bedrijf
15u45 Presentatie Nedap designer
16u15 Afsluiting door Jeroen Bos directeur KvK Oost
16u30 Borrel
17u00 Einde / vertrek

Locatie:
Parallelweg 2, Groenlo http://www.nedap.com
Organisatie: Kamer van Koophandel
Partners: Nedap, Design Café Achterhoek
Aanmelden via KvK: Irmgard.look@kvk.nl

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy