woensdag 17 december 2014

Economische missies naar Denemarken en Noord-Duitsland met minister Lilianne Ploumen. 17 t/m 20 maart 2015

Bron: RVO

Wilt u zakendoen in Denemarken en Noord-Duitsland? Ga dan mee met de economische missies met Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Deze missies lopen parallel aan het staatsbezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan Denemarken en het werkbezoek aan Noord-Duitsland. De Koning en de Koningin nemen deel aan enkele programmaonderdelen van de missies.

Denemarken (17 en 18 maart)
Denemarken is een land dat vele voordelen biedt als exportbestemming.
Het land ligt dichtbij Nederland. Het is een overzichtelijke en hoog ontwikkelde markt (5, 6 miljoen inwoners) met een hoge koopkracht. Het is een modern land dat sterk inzet op innovatie. Denemarken is ook kampioen duurzaamheid (streeft bijvoorbeeld naar volledige onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen in 2050). De Denen lijken ook veel op de Nederlanders. We delen veel normen en waarden. Denemarken is al jaren het minst corrupte land ter wereld. Er zijn weinig cultuurverschillen. Denemarken hanteert weliswaar niet de euro, maar de Deense kroon is gekoppeld aan de euro; er kan daarom ook in euro’s worden gefactureerd, d.w.z. geen koersverlies.

Focus van het bezoek:
  • Energie – focus op windenergie
  • Life Sciences & Health - focus op thema medische technologie

Noord-Duitsland (19 en 20 maart)
Duitsland is verreweg de belangrijkste handels- en investeringspartner van ons land. Met een record handelsvolume van 169 miljard euro in 2013 staat de relatie op einzamer Spitzenhöhe. De dynamische regio Noord-Duitsland draagt daaraan wezenlijk bij. Hamburg als grootste stad (1,7 miljoen inwoners) vervult met zijn haven en industrieel centrum een spilfunctie. De regio biedt veel ruimte voor innovatieve technologieën en is voor Nederlandse ondernemers een interessant en kansrijk afzetgebied dat letterlijk naast de deur ligt.

Focus van het bezoek:
  • Energie - focus op windenergie
  • Life Sciences & Health - focus op thema smart health

Meer informatie: HIERAanmelden: HIER
Sluitingsdatum 2 februari 2015

Downloads:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc