woensdag 28 januari 2015

Mix & Match 2 maart 2015: Smart Industrie en de kansen voor de maak- en creatieve industrie

Bron: KvK Oost Nederland

De Kamer van Koophandel organiseert in samenwerking met Design Café Achterhoek  op 2 maart (15.00 tot 18.00 uur) een bijeenkomst, voor ondernemingen uit de creatieve- en maakindustrie, rondom het onderwerp: Smart Industry

Eind vorig jaar hebben we bij NEDAP in Groenlo een eerste Mix & Match bijeenkomst georganiseerd waar we hebben gezien wat de waarde is van een goede samenwerking tussen de creatieve industrie en de maakindustrie. Op 2 maart geven wij hier een vervolg aan onder het thema: “Smart Industry”.

Ondernemers zien steeds meer het belang van Smart Industry.  De verregaande digitalisering van en verbinding van apparaten, productiemiddelen en organisaties neemt een steeds grotere vlucht. Denk bijvoorbeeld aan big data processing, het Internet of Things, 3D printing, nanotechnologie en nieuwe sensortechnologie. De gehele maakindustrie komt hiermee in aanraking en er zijn volop innovatiekansen!

Podium voor matching en new business
De Kamer van Koophandel wil in samenwerking met  Design Café Achterhoek graag een podium bieden om verbindingen te leggen tussen de creatieve industrie en ondernemingen uit andere sectoren. Dat doen we via Mix & Match bijeenkomsten. Bij voorkeur bij een aansprekend gastbedrijf.

Op 2 maart zijn wij te gast bij:

Pas Reform Hatchery Technologies
Informaticaweg 14
7007 CP  Doetinchem

Een internationale onderneming gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve toepassingen op  het gebied van broedtechniek voor de pluimveesector. Een bedrijf met een eigen visie op de ontwikkelingen rondom Smart Industry! www.PasReform.com
Tijdens de bijeenkomst ontvangt u informatie over het thema (Smart Industry) en daarnaast krijgt u de mogelijkheid actief uw eigen expertise of ideeën aan te dragen betreffende de ingebrachte vraagstukken. Wellicht ontstaat er in samenwerking met de andere deelnemende bedrijven een geweldige nieuwe businesscase!

Oproep pitchronde
Wij roepen u daarom op vanuit de maakindustrie of creatieve (ontwerp)praktijk uw eigen vraagstuk of "kans” in te brengen. Een innovatief vraagstuk waarbij u bv. een nieuwe partner zoekt of specifieke kennis nodig heeft waarover u zelf niet beschikt. Uit de inzendingen selecteren wij max. 5 partijen die op 2 maart via een korte pitch hun vraag presenteren. Na de pitchronde geven de aanwezige ondernemers in kleine kring hun input, kennis en ideeën m.b.t. het vraagstuk. Als u wilt deelnemen aan de pitchronde, beschrijf uw vraagstuk dan kort en krachtig en mail het naar onderstaand mailadres of bel met Paul Jansman (KvK, 06-53503335).

Aanmelding
Per mail met uw contactgegevens en bedrijfsnaam naar Irmgard Look (KvK)

Programma 2 maart 2015
15:00 - 15:30: Ontvangst bij Pas Reform op industriegebied Wijnbergen
15:30 - 15:35: Welkom door: Paul Jansman, Kamer van Koophandel
15:35 – 16:00: Inleiding Pas Reform
16:00 – 16.15: Overview en inleiding Smart Industry, door Raymond Witvoet
16.15 – 16.45: Pitchers aan het woord
16.45 - 17.15: Mix en Match 1e ronde
17:15 - 17.45: Mix en Match 2e ronde
17.45 - 18.00: Wrap up, vervolg en afsluiting
18:00 - : Netwerkborrel en (eventueel) rondleiding

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc