vrijdag 23 januari 2015

Nieuwsbrief RVO samenvatting voor internationaal, innovatie & duurzame onderwerpen

Bron: RVO Nieuwsbrief (eigen selectie van artikelen)

Webinar voor cleantechbedrijven
De staat New York heeft de subsidietender NY Prize gepubliceerd. Hiermee komt zo’n $ 5 miljoen beschikbaar voor microgrid-projecten. Het consulaat-generaal in New York wil geïnteresseerde Nederlandse cleantechbedrijven begeleiden bij het traject. Op vrijdag 23 januari vindt een webinar plaats over de subsidietender. Met NY Prize wil de staat het gebruik van schone energie promoten en een betrouwbaar elektriciteitsnetwerk garanderen
Lees meer

Onderzoek Trends in Export 2015
Welke nieuwe markten gaat u betreden? Wat beschouwt u als grootste uitdaging in de export? Doe mee aan het onderzoek Trends in Export 2015. Fenedex en Atradius onderzoeken voor de 17e keer de trends, knelpunten en verwachtingen van circa 4.000 exporterende bedrijven in Nederland. Vul voor 26 januari de enquête in en help mee de vooruitzichten voor exporterend Nederland in kaart te brengen.
Lees meer

Matchmakingevent Energy Nantes
Zoekt u internationale zakenpartners op het gebied van brandstofcellen en energie uit biomassa? Doe dan op 19 en 20 maart mee aan de B2B-matchmaking tijdens Energy Nantes 2015. Enterprise Europe Network organiseert het matchmakingevent.
Lees meer


Eurostars-2 nu open voor indiening
Bent u bezig met het ontwikkelen van technologie voor nieuwe producten, processen of diensten? Werkt u daarbij samen met partners in andere landen? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van Eurostars. De applicatie voor het indienen van uw Eurostars-voorstel is open tot en met 5 maart 2015, 20.00 uur.
Lees meer

Horizon 2020 - Call for ideas
De Europese Commissie stelt een ‘call for ideas’ open binnen het werkprogramma 2016-17 van de uitdaging “Climate action, environment, resource efficiency and raw materials” (SC 5). Dit programma maakt onderdeel uit van Horizon 2020.
Lees meer

Gratis voorlichtingsbijeenkomsten WBSO/RDA
Wilt u uw R&D-kosten verlagen? Kom dan naar één van de voorlichtingsbijeenkomsten over de WBSO en de RDA. Iedereen die deze bijeenkomst heeft bijgewoond, kan hierna eenvoudig een WBSO (en RDA) aanvraag indienen. Er zijn aparte bijeenkomsten voor ondernemers en intermediairs.
Lees meer

Opvouwbare container dankzij Innovatiekrediet
Holland Container Innovations (HCI) heeft een marktgereed prototype ontwikkeld voor een in- en uitklapbare zeecontainer. Hiervoor hebben zij gebruik gemaakt van het Innovatiekrediet en de WBSO. Het innovatieve idee voor de 4FOLD werd oorspronkelijk bedacht door 4 studenten aan de TU Delft. Zij werden geïnspireerd door een ongebruikt octrooi van de TU Delft. Lees hoe HCI van idee tot product is gekomen.
Lees meer

Workshop 'Do's en don'ts rondom octrooien en IE'
Roermond, 3 februari Workshop over de do's en don'ts rond octrooien, productbescherming en octrooi-informatie bij productontwikkeling. Lees meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc