maandag 18 januari 2016

Update uit nieuwsbrieven voor internationaal en duurzaamheid voor uw bedrijf

Bron: RVO nieuwsbrieven jan-2016


Eerste Kamer akkoord met Belastingplan 2016
De Eerste Kamer heeft op 22 december 2015 ingestemd met het Belastingplan 2016. Dit betekent dat de fiscale innovatieregelingen S&O-afdrachtvermindering (WBSO) en de Research & Development Aftrek (RDA) definitief worden samengevoegd in één regeling met de naam WBSO.
Lees meer

Bescherming met 1 octrooi in 26 EU lidstaten stap dichterbij
Ondernemers die met innovatieve producten de Europese markt op willen, kunnen hun uitvindingen vanaf 2017 met één octrooi beschermen in uiteindelijk 26 landen. De deelnemende landen van het Europees Octrooibureau hebben op 15 december de laatste drempel voor invoering weggenomen met het vaststellen van de hoogte van de vergoedingen.
Lees meer

Minister Kamp lanceert Nationale Financieringswijzer op mkb-top
Op 21 september 2015 vond een topoverleg over de financiering van het mkb plaats tussen de Nederlandse Vereniging van Banken, MKB-Nederland, VNO-NCW en het ministerie van Economische Zaken. Minister Kamp lanceerde bij die bijeenkomst de Nationale Financieringswijzer! Dit is hét digitale platform dat ondernemers wegwijs maakt in de verschillende financieringsvormen.
Lees meer

NL exporteert
De app NL exporteert is gemaakt voor startende en ervaren ondernemers met grensverleggende ambities. De app biedt snel en eenvoudig actuele landspecifieke informatie en geeft toegang tot lokale netwerken en adviezen. Hiermee is NL exporteert letterlijk de wegwijzer voor ondernemers op buitenlandse markten.
Lees meer

Inspirerende en innovatieve ondernemers gezocht voor Koning Willem I prijs
Ook in 2016 is er voor Goed ondernemerschap en Duurzaam ondernemerschap weer de Koning Willem I prijs en de Koning Willem I Plaquette. Aanmelden kan nog tot 1 februari 2016. Hare Majesteit Koningin Maxima reikt op 26 mei de prijzen uit tijdens de Dutch Technology Week in Eindhoven.
Lees meer

Praktijkverhaal WBSO: Ziekenhuisafval milieuvriendelijk wegspoelen
Borden, bestek, urinalen en bedpannen: ze spoelen allemaal weg in het door Pharmafilter ontwikkelde afvalsysteem voor ziekenhuizen. In 2008 startte het bedrijf met de ontwikkeling en sinds 2011 werkt de installatie in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. “Alleen dankzij de steun van de WBSO konden we Pharmafilter ontwikkelen,” vertelt Eduardo van den Berg.
Lees meer

Eurostars: internationale projectvoorstellen
Op 18 februari 2016, 20:00 uur sluit de eerste Eurostars call voor internationale projectvoorstellen (COD 5). Is dit voor u te kort dag om nog met een goed voorstel te komen? Er volgt nog een tweede indieningsmoment met als deadline 15 september 2016, 20:00 uur.
Lees meer

Week van de circulaire economie
Diverse locaties, 21 t/m 28 januari 2015. De circulaire economie, is dat ook wat voor uw bedrijf? Ontdek het tijdens de Week van de Circulaire Economie! Van 21 tot en met 28 januari dompelt Nederland circulair! met anderen het Nederlands ondernemerslandschap onder met circulaire oplossingen en ideeën.
Lees meer

Smart Cities Innovatiedag van Nederland en Israël
Den Haag, 4 februari 2016
'Slimme oplossingen voor Smart cities', zo heet deze innovatiedag, die geopend wordt door minister Henk Kamp. Over de hele wereld proberen steden de beste oplossingen te vinden om om te gaan met de veranderende omgeving en om een circulaire economie tot stand te brengen.
Lees meer



Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy