woensdag 21 september 2016

Je bedrijf duurzaam de toekomst in / Zonneboilers 50% besparing op warm tapwater

Bron: Green Tech Week 2016

Tijdens de Green Tech Week (te volgen op Twitter met #GTW16) zijn er diverse inspirerende bijeenkomsten op allerlei duurzaamheid thema's voor ondernemers en consumenten. Hiermee laten we in Oost Nederland zien dat deze industrie een goede en groene toekomst heeft en jaarlijks meer vakkrachten aan trekt voor ontwikkeling, productie en installatie. Maar ook hoe overheid en instanties bezig zijn duurzaamheid in beleid mee te nemen en daarmee nieuwe kansen en business modellen voor het bedrijfsleven toegankelijk maken. Wilt u ook weten waar de groene toekomst ligt? Bezoek dan de Green Tech Week.

7 manieren om je bedrijf klaar te maken voor de toekomst
Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf over 10 jaar nog bestaat? En dat het ook nog eens een snellere, betere én goedkopere onderneming is geworden? Trendwatcher Ruud Veltenaar denkt in megatrends en de invloed daarvan op het bedrijfsleven.
Veltenaar onderscheidt zeven factoren die bepalen of een bedrijf exponentieel groeit en laat zien hoe je als ondernemer hierop in kunt spelen. Benieuwd? Lees het gehele artikel hier op Sprout.
Ruud Veltenaar spreekt op maandag 3 oktober bij het Kiemt Najaarscongres tijdens de GreenTech Week. Aanmelden? Dat kan HIER.

Inspiratie: Laat de zon je verwarmen
Er bestaan onderhoudsvrije en eenvoudig te plaatsen zonneboilersystemen die zich zonder subsidie binnen 10 jaar terugverdienen.
De Solesta Silverline is er een van. Het is een compact, licht en eenvoudig opslagvat (legionellavrij), bestaande uit een hoogwaardige vacuumbuiscollector met terugloopsysteem dat tegen vorst kan. Helemaal zonder chemische toevoegingen. De boiler is eenvoudig aan te sluiten op vrijwel alle bestaande verwarmingsinstallaties en is al te plaatsen met 2 tot 3 m2 zonnig dakopvlak. Zo kan elk gezin in een land met een mild klimaat 50% energie besparen op warm tapwater. Aansluitng op vaatwasmachine of wasmachine is ook mogelijk, zelfs in combinatie met zonnepanelen.

Zelf een bijeenkomst organiseren? Meldt het aan bij #GTW16
Bent u ondernemer of gemeente en zelf actief in de duurzame markt of voor duurzaam beleid? Organiseer een eigen bedrijfsbezoek, lezing, rondleiding of informatie bijeenkomst en lift zo mee in de publiciteit en belangstelling tijdens de Green Tech Week. U kunt zich HIER aanmelden met uw initiatief. 

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc