donderdag 15 september 2016

Update 15 september 2016: Nieuwsbrieven voor internationaal en duurzaamheid

Bronnen: o.a. Managers Online/Vakbeurs Energie / RVO / kiEMT / Enterprise Europe Network

Octrooiblog: Vuil spel in de schoonmaakbranche
De schoonmaakbranche imiteert en kopieert veel. Op de schoonmaakbeurs in de RAI loopt dan ook al heel wat jaren ‘IE-politie’ rond, een expertteam dat in actie komt bij vermoedens van inbreuk op een octrooi. Lees meer.

Workshop: De basis van Intellectueel Eigendom (IE)
Afkijken, beschermen, delen of geheim houden? Bent u bezig met de ontwikkeling van een nieuw product of nieuwe techniek? Leer in één middag hoe u uw innovatieproces efficiënter en beter kan maken door het gebruik van Intellectueel Eigendom als bescherming, maar ook als informatiebron. Lees meer.

Startup Toolbox: financiering voor innovatieve starters
Startup envoy Prins Constantijn tweette: "Visiting RVO, many tools available for entrepreneurs... if they know where to look.” Hij verwees naar de webpagina over startup Toolbox, een online tool die inzicht geeft in de financieringsmogelijkheden voor startende ondernemers. De tool is ontwikkeld door het ministerie van Economische Zaken, StartupDelta, de Kamer van Koophandel en RVO.nl. Lees meer.

Ontvang WBSO-informatie voortaan ook digitaal
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is als eerste overheidsinstantie geautomatiseerd aangesloten op de berichtenbox voor bedrijven. En dat is handig, want hiermee ontvangt u WBSO-informatie ook digitaal. Lees meer.

Dutch Green Building Week 2016
Bent u gebouweigenaar of professional in de bouwsector? Wilt u de laatste ontwikkelingen zien in duurzaam bouwen, wonen, werken en duurzame gebiedsontwikkeling? Bezoek dan een van de vele activiteiten van de Dutch Green Building Week tussen 26 en 30 september 2016. Lees meer. 

Green Tech Week 2016
Op zoek naar nieuwe contacten en inspiratie? Laad u op tijdens de Green Tech Week 2016. Van zaterdag 1 tot en met vrijdag 7 oktober vindt in Oost-Nederland voor de derde keer de Green Tech Week plaats. Organiseer ook een evenement en profiteer mee van het succes van deze week. Kom en bezoek een van de events. Lees meer.

Vakbeurs Energie en Ecomobiel
Van 4 tot en met 6 oktober 2016 kunt u deelnemen aan de 12e editie van de Vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Deze editie richt zich op de industrie en gebouwde omgeving in combinatie met vakbeurs Ecomobiel op 4 en 5 oktober, voor duurzame mobiliteit. Jaarlijks trekt de beurs ruim 11.000 bezoekers rondom de thema’s duurzame energieopwekking en energiebesparing. Lees meer.

Slim verbonden en veilig verkeer: de uitdagingen van IoT en Big Data
Auto’s zijn steeds vaker met elkaar en de omgeving verbonden om het verkeer veiliger te maken. Tegelijkertijd genereren ze enorm veel data. Wat betekent dat voor de privacy? De visie van AutomotiveNL, voorzitter van het Seminar Smart Mobility op 4 oktober op Ecomobiel. Lees meer.

Veluwse innovatieprijs 2016 - Ben jij de gezochte 'VIP'?
Innovatiehuis de Diamant is op zoek naar de meest vernieuwende ondernemer van Noord-Veluwe. Dit in de vorm van een 'Very Innovative Person (VIP)' of een onderneming die met duurzame technologische innovaties actief is in de maak- of foodindustrie, energie- of milieutechnologie of ICT in de Noord-Veluwe. Lees meer.

IRAN, het land waar niks mag en alles kan!
Hoe groot zijn de kansen in werkelijkheid in Iran? Waar liggen ze en hoe kunnen deze door het Nederlandse bedrijfsleven optimaal worden benut? Met de recente opheffing van de economische sancties, is de weg vrij voor het internationale zakenleven om grote kansen te benutten, want met een bevolking van maar liefst 80 miljoen inwoners wordt Iran niet voor niets getypeerd als “the last untapped consumer market in the world”. Lees meer.

De langverwachte SUV van Alfa Romeo heeft een onthullingsdatum. 
Halverwege november gaat het doek ervan af. Om heel specifiek te zijn: de Alfa Romeo Stelvio, vernoemd naar de fameuze (stuurmans)pas in de Italiaanse Alpen, zal worden onthuld op 15 november. Op de Los Angeles Auto Show, een locatie die niet zomaar is gekozen. Lees meer. 

Aan de slag met Horizon 2020?
Dit najaar biedt RVO.nl weer diverse Horizon 2020 trainingen. Horizon 2020 is het programma van de Europese Commissie voor Europees onderzoek en innovatie. Tijdens workshops en trainingen leert u welke kansen er liggen, welke stappen u zelf kunt zetten en hoe u kansrijke projectvoorstellen indient. Lees meer.

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc