dinsdag 27 september 2016

Zakendoen met Duitsland, iets voor u? Enschede 1 november 2016

Bron: KvK en Gemeente Enschede

Duitsland is een geweldig land om zaken mee te doen. Wist u bijvoorbeeld dat de uitvoer van Nederland naar Noordrijn-Westfalen groter is dan die naar bijvoorbeeld Frankrijk? De Duitse economie is de grootste van Europa, de mensen zijn professioneel en staan doorgaans positief tegenover een samenwerking. Maar wat niet iedereen weet, is dat zakelijk Duitsland er vele gewoonten en tradities op nahoudt. Om ervaringen uit te wisselen over zakendoen in Duitsland en u te informeren over de kansen in Duitsland, organiseren wij Road2Germany.
Wie als Nederlandse ondernemer in Duitsland succes wil boeken, zal tijd en energie moeten investeren in een goede voorbereiding. Want ondanks alle overeenkomsten, tonen Nederland en Duitsland niet alleen fiscaal en juridisch, maar ook cultureel en mentaal grote verschillen.
Als u meer kennis bezit over de bewerking van de Duitse markt, het vinden van Duitse partners en handelscontacten, e-commerce en het vestigen van een bedrijf in Duitsland dan bent u uw collega ondernemers een stap voor.

Programma:
15:30 uur Ontvangst/registratie deelnemers
16:00 uur Opening door Jos Borsboom (Kamer van Koophandel)
16:05 uur Gertjan Verbeek over zakendoen in Duitsland
16:45 uur Ronde 1 van de vier interactieve workshops
17:30 uur Pauze met soep en broodjes
18:15 uur Ronde 2 van de vier interactieve workshops
19:00 uur Afsluiting met Jos Borsboom en Patrick Welman (Gemeente Enschede)
19:15 uur Netwerkborrel met informatiemarkt
20:30 uur Einde

Vier interactieve workshops:
1. Hoe bewerk ik de Duitse markt?
Tijdens de workshop krijgt u inzicht in de mogelijkheden van een Duitse marktbetreding, kansen en de in Duitsland geldende zakelijke cultuur met de daarbij horende tips & trics.
Spreker: Rob IJland, Germany2Connect

2. Hoe vind ik een handelspartner in Duitsland?
Enterprise Europe Netwerk werkt samen met diverse Duitse innovatiegerichte organisaties. Met de Duitse collega’s worden de eerste contacten gelegd tijdens matchmaking of via samenwerkingsprofielen. WTC Twente heeft contacten binnen het WTC netwerk die veelal gericht zijn op handelsactiviteiten. Ook hier bieden persoonlijke netwerken een goede start in uw zoektocht naar een Duitse partner.
Sprekers: Olaf ter Haar (EEN) en Freerk Faber (WTC)

3. Starten van een eigen vestiging in Duitsland
TIjdens de workshop wordt duidelijk welke stappen u moet zetten om een vestiging in Duitsland op te richten. Denk hierbij aan het aannemen van personeel, de rechtsvorm en de voordelen t.o.v. de marktbewerking vanuit Nederland.
Spreker: Tono Wevers, Dijks Leijssen Advocaten

4. E-commerce in Duitsland
Met meer dan 81 miljoen inwoners is Duitsland de grootste consumentenmarkt van Europa. Een grote afzetmarkt die voor uw Nederlandse webshop letterlijk naast de deur ligt. In deze workshop wordt ingegaan op de te nemen stappen om met uw webshop de Duitse markt succesvol te betreden(Let op: deze workshop is gedeeltelijk in het Duits) Sprekers: Mike Jansen en Josefine Schaefer, Leads International

Datum tijd en locatie:
Datum: dinsdag 1 november 2016
Tijd: 15:30 - 20:30 uur
Kosten: € 50, -
Locatie: Van der Valk, Zuiderval 140, 7543 EZ, Enschede
Aanmelden: www.kvk.nl/r2germanyenschede

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc