maandag 3 oktober 2016

Deze week tijdens de Green Tech Week Oost Nederland

Bron: Cleantech Alliantie

Aan de Slag met Industriële Symbiose
Circulaire economie en grondstoffen die schaarser en duurder worden, is een veelbesproken vraagstuk. Maar op deze schaarste kunnen ondernemers kunnen zich voorbereiden. Door alternatieven te vinden voor bedrijfskritische grondstoffen of door de productieketen anders in te richten. Om dit te kunnen bereiken is het verstandig om grondstofrisico’s tijdig in kaart te brengen en alvast te informeren naar alternatieve bronnen. Wit u hier meer over weten? Kom tijdens de GreenTech Week naar de bijeenkomst waar deze aandachtspunten én meer aan de orde komen. Meer informatie HIER.

Van LED-lampen tot tijdschakelaars: de besparingen liggen voor het oprapen in je kantoor.
9 Manieren om energieverspilling een halt toe te roepen. Ondernemers worden binnenkort waarschijnlijk verplicht om energie te besparen in hun kantoorgebouwen, bleek eerder dit jaar. Ook wordt de Wet Milieubeheer strenger gecontroleerd. Lees de belangrijkste tips waarmee je energie (en geld) kunt besparen binnen je kantoor in het artikel van Sprout. Meer informatie HIER.

Hoe start je met circulair ondernemen? 7 tips
Ondernemen met een kringloop van grondstoffen, waarin afval niet meer bestaat. En waarmee je behalve het milieu ook je financiële resultaten verbetert: circulair ondernemen klinkt ideaal, maar waar begin je? Erick Wuestman, voorzitter van Stichting Circulaire Economie, geeft 7 tips. Meer informatie HIER.

Vier ondernemers die laten zien dat groene innovatie werkt
Verduurzaming is een aanjager van innovatie. Deze vier ondernemers grijpen hun kans en dragen een groen steentje bij met tastbare producten.
  1. De stoelverwarming van Sit & Heat,
  2. De betaalbare energie-opslag van Elestor,
  3. De schone houtkachel van Vuurs en
  4. Het membraanfilter van Blue-tec...
Hoe dragen deze producten bij aan een duurzame samenleving? Lees meer over de deze startups uit Oost-Nederland in het artikel op Sprout. Meer informatie HIER.

Meer weten over het volledige programma tijdens de #GTW16
HIER vindt u het gehele programma tijdens de Green Tech Week.  

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy