dinsdag 29 november 2016

Update November : Nieuwsbrieven voor internationaal, innovatie en duurzaamheid

Bronnen: o.a. Managers Online/Vakbeurs Energie / RVO / kiEMT / Enterprise Europe Network

Millennial ziet milieuvriendelijke auto als beste keuze voor duurzamere toekomst
76 procent van de millennials - personen geboren tussen 1982 en 2004, die vaak geassocieerd worden met technologie en social media - ziet een milieuvriendelijke auto als beste keuze om hun leven duurzamer te maken. Dat blijkt uit onderzoek dat Nissan in Europa heeft laten uitvoeren naar hun houding tegenover elektrische en hybrideauto's. Voor het onderzoek zijn in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland 2.500 millennials ondervraagd. Lees meer.

Digitale transformatie draait om optimale klantervaring
Optimaliseren klantbeleving is geen eenvoudige opgave. Onder de druk van de digitale transformatie verliezen veel bedrijven een belangrijk doel uit het oog: het neerzetten van een zo goed mogelijke klantbeleving. Dat is een gemiste kans. Het optimaliseren van de klantbeleving is geen eenvoudige opgave. In deze digitale economie verloopt het contact tussen het merk enerzijds en de klant anderzijds vrijwel volledig digitaal. Lees meer.

Diverse onderzoeken duurzame energieopwekking in Cleantech Regio
In de gemeenten Lochem, Brummen en Zutphen gaan binnenkort twee onderzoeken van start naar duurzame energieopwekking. Het ene onderzoek gaat over windmolens nabij het Twentekanaal en het andere onderzoek over zonnepanelen op (agrarische) bedrijfsdaken in Lochem. Lees meer.

Studium Generale: duurzaam ondernemerschap
Op 8 december van 16.00-18.00 uur organiseert Circles in nauwe samenwerking met Studium Generale Saxion een bijeenkomst over innoveren & ondernemen voor het verduurzamen van producten en ketens. De locatie is Saxion Deventer. Lees meer.

Warmtebedrijf Ede wint duurzaamheids-prijs op het Nationaal Warmtecongres
Warmtebedrijf Ede / MPD Groene Energie, een onderneming uit de CTE-portefeuille van PPM Oost, heeft de brancheprijs voor duurzaamste warmtenet van Nederland gewonnen op het Nationaal Warmtecongres in het World Forum Convention Centre in Den Haag. De award werd in Den Haag uitgereikt onder belangstellend oog van alle stakeholders uit de warmtesector.

Duurzame inzetbaarheid ‘Oude’ werknemer is goud waard!
Onlangs verscheen de Golden Age index 2016 van PwC waarin werd berekend dat, als 32 OESO-landen beter gebruik zouden maken van 55+ werknemers, er 2,6 biljoen euro bespaard kan worden op allerlei vormen van uitkeringen en er aanzienlijk meer belastinggelden in de staatskassen zouden vloeien. Nederland blijft hopeloos achter bij het inzetten van 55 plussers. We komen van de 32 onderzochte landen niet veel verder dan een schamele 21ste als het gaat om het van de economische kracht van deze doelgroep. Lees meer.

Weer meer vervuilende auto's op de weg
In Nederland rijden weer vaker minder zuinige auto's op de weg. Omdat fiscale voordeelregelingen zijn geschrapt, lopen consumenten minder warm voor zuinigere auto's. Volgens brancheorganisaties Bovag en Rai Vereniging is het effect van het gewijzigde beleid per 1 januari duidelijk zichtbaar. Nederland was vorig jaar, net als de twee voorgaande jaren, nog wel koploper in Europa op het gebied van zuinige auto's. Sinds 2010 was de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe auto's in Nederland gedaald. Vorig jaar was de uitstoot gemiddeld 101 gram per kilometer. Dit jaar ligt de gemiddelde CO2-uitstoot echter op 110 gram per kilometer. Lees meer.

40 miljoen nepartikelen in EU onderschept
De douane-autoriteiten in de EU hebben vorig jaar meer dan 40 miljoen nepartikelen in beslag genomen, een stijging van 15 procent ten opzichte van 2014. De totale waarde bedroeg 650 miljoen euro, aldus de Europese Commissie vrijdag. Nagemaakte merksigaretten (27 procent) werden het vaakst aan de buitengrenzen van de EU geconfisqueerd. Chinese exporteurs zijn de grootste overtreders van intellectueel eigendom (41 procent). Lees meer.

13 miljoen euro om medewerkers langer en productief aan het werk te houden
De overheid verstrekt wederom een ESF-subsidie op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Organisaties die aan de slag willen met het verbeteren van de inzetbaarheid van hun medewerkers, maken kans op deze subsidie. De ESF-subsidie kan worden aangewend voor het inschakelen van externe deskundigheid. U kunt de helft van de projectkosten gesubsidieerd krijgen, tot een bedrag van maximaal tienduizend euro, op voorwaarde dat u zelf de andere helft van het subsidiebedrag bijlegt. Lees meer.

Accelerating smart industry with SDSI:
The new project Secure Data Sharing Innovation (SDSI) has started. SDSI focusses on secure data exchange and is located in fieldlab The Garden, hotspot for IT and Industry in co-creation for development of hardware and software. Partly by solutions arising from projects like SDSI, Smart Industry development in The Netherlands accelerate. More about SDSI and fieldlab The Garden. Read more.

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc