woensdag 11 januari 2017

Update 11 januari : Nieuwsbrieven voor internationaal, innovatie en duurzaamheid

Bronnen: o.a. Managers Online/Vakbeurs Energie / RVO / kiEMT / Enterprise Europe Network

Amsterdamse advocaten kregen de grootste - alles over kerstpakketten 2016
Werkgevers pakken eindelijk weer uit met kerstpakketten. Wie kreeg dit jaar het grootste? Kerstpakkettenkiezer zocht het uit. Jaarlijks worden tienduizenden kerstpakketten besteld en weggegeven aan werknemers en relaties. Maar wie was nou eigenlijk de meest gulle gever? Lees meer.

Handelsmissie Health naar Verenigde Arabische Emiraten 3 t/m 7 april 2017
De VAE is één van snelst groeiende zorgmarkten in het Midden-Oosten. Zo heeft de zorgmarkt sinds 2015 een verwachte gemiddelde jaarlijkse groei van 12,7% en komt deze in 2020 naar verwachting uit op een omvang van US$ 19.5 miljard. De regering van de VAE heeft als ambitie om een gezondheidszorg van wereldklasse te ontwikkelen.
Dit biedt kansen en mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen op het gebied van Life Sciences & Health en aanverwante bedrijven uit de creatieve sector. Lees meer.

S&O-aftrek en aanvullende S&O-aftrek voor startende zelfstandigen bekend
Op 20 december 2016 heeft de Eerste Kamer ingestemd met het Belastingplan 2017. Hierin staat het financieel voordeel van de WBSO: de bedragen voor de S&O-aftrek en de aanvullende S&O-aftrek voor startende zelfstandigen in 2017. Lees meer.

Workshops over kennisbescherming
Wilt u meer weten over het beschermen of geheimhouden van uw product, of hoe u met octrooi-informatie tijd en geld kunt besparen? Schrijf u dan in voor de octrooi-basisworkshop of een van de 4 verdiepende workshops die Octrooicentrum Nederland organiseert. De workshops van het 1e kwartaal 2017 staan nu in de octrooi-agenda. Lees meer.

Exclusieve Turks-Nederlandse samenwerking in free-zone
Meer dan 100 Nederlandse en Turkse ondernemers namen op 6 december deel aan een netwerkevent op het fregat M.A. de Ruyter. Ze spraken met elkaar over een exclusieve samenwerking in een te ontwikkelen free-zone in Turkije. De focus ligt op een goede balans tussen investeringen en opdrachten. Lees meer.

Haal meer uit Innovatie Ontketend Smart Trade & Logistics!
Innovatie Ontketend is hét innovatie-evenement waarin de innovatie-uitdagingen van het grootbedrijf en het oplossend vermogen van het mkb elkaar vinden. Op 25 januari 2017 staat deze geheel in het teken van de Smart Trade in de sector Logistiek, met een focus op 'smart' uitdagingen en oplossingen. Lees meer.

Matchmaking tijdens BIOFACH2017
Doet u zaken in de agrofood-sector? Ontmoet dan potentiële zakenpartners tijdens het matchmaking-event op de BIOFACH2017, de grootste beurs voor biologische voeding in Europa op 16 en 17 februari in Neurenberg. Bezoekers en standhouders zijn van harte welkom om mee te doen. Deelname is gratis, inschrijving sluit op 8 februari a.s. Lees meer.

Studie naar toekomst autonoom rijden in Duitsland
De Duitse academie voor technische wetenschappen Acatech presenteerde op 5 december, op de Nederlandse ambassade in Berlijn, een studie over de toekomst van autonoom rijden. Voor de studie zijn 27 aandachtspunten onderzocht, waaronder het belang van zelfrijdende auto’s en multimodaal verkeer. Lees het rapport.

Week van de Circulaire Economie
Van 16 tot en met 24 januari organiseert Nederland Circulair! voor de tweede keer de Week van de Circulaire Economie. Organisaties die nu al slim circulair ondernemen, openen door heel Nederland hun deuren. Zij delen kennis en ervaring over een nieuwe economie die materialen, grondstoffen en producten hergebruikt. Zij doen dit onder de vlag Round = Real!
Wilt u meer weten? Bekijk deze video! Lees meer.

€ 166 miljoen voor energiezuinige technieken in 2017
Ondernemers die willen investeren in energiezuinige technieken kunnen in 2017 weer rekenen op fiscaal voordeel via de Energie-investeringsaftrek (EIA). Voor 2017 steeg het EIA budget van € 161 miljoen naar € 166 miljoen. Lees meer.

Belastingvoordeel in 2017 voor duurzame investeringen
Ondernemers die investeren in elektrische bussen, duurzame gebouwen of het efficiënter omgaan met grondstoffen kunnen in 2017 rekenen op fiscaal voordeel via de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Voor 2017 is € 137 miljoen beschikbaar. Lees meer.

Bedrijvendag Ambassadeursconferentie 2017
Meld u nu aan voor de Bedrijvendag van de Ambassadeursconferentie op donderdag 2 februari in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. U kunt er met ambassadeurs spreken over ondernemen in het buitenland en specifieke vragen stellen over het land dat u interesseert. Het aantal plaatsen is beperkt. Lees meer.

SEED: algemene en e-health tender 2017
In 2017 kunt u tot en met 31 maart een aanvraag indienen voor het opzetten van een SEED-investeringsfonds voor technostarters of creatieve starters. Het budget voor deze tender bedraagt € 24 miljoen. Daarnaast is er een apart budget van € 6 miljoen beschikbaar voor fondsen die specifiek investeren in e-health technostarters. Lees meer.

Vroegefasefinanciering: budget 2017
Ook in 2017 kunt u een aanvraag indienen voor Vroegefasefinanciering. Deze regeling helpt bedrijven om met een idee van de planfase in de startfase te komen. Voor het jaar 2017 bedraagt het budget voor mkb-ondernemers en innovatieve starters € 7 miljoen. Voor academische en hbo-starters komt er een apart budget beschikbaar. Lees meer.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy