maandag 27 februari 2017

Beter bekend met de mogelijkheden van octrooien binnen uw bedrijf - Gratis workshops

Bron: Octrooicentrum Nederland

Bent u als ondernemer actief met product ontwikkeling in uw organisatie of bedrijfsketen en vraagt u zich wel eens af of hier octrooien of patenten kennis wellicht handig is maar die u toch maar ter zijde schuift? Of hoe om te gaan met product bescherming als u met andere bedrijven in de keten werkt aan slimme oplossingen? Waar uw concurrentie in de wereld actief in in ontwikkelingen in het zelfde vakgebied? Dat hoeft niet meer in de toekomst, want met deze serie workshops kunt u zelfstandig een inschatting maken of een octrooi voor u zinvol is, wat uw concurrent heeft beschermd en of u mogelijk inbreuk maakt op een octrooi.

De basis van Intellectueel Eigendom: Afkijken, beschermen, delen of geheim houden?
Bent u bezig met de ontwikkeling van een nieuw product of nieuwe techniek? Uw innovatieproces kunt u efficiënter en beter maken door het gebruik van Intellectueel Eigendom als bescherming, maar ook als informatiebron. In deze workshop leert u in welke fasen van uw innovatieproces Intellectueel Eigendom als middel te gebruiken is.
Waar en wanneer?
Vrij 14 april Arnhem - De basis van Intellectueel Eigendom

Daarnaast verzorgt Octrooicentrum Nederland verdiepende workshops. Voor het volgen van deze workshop is enige basiskennis vereist. Hierdoor kunnen wij dieper op het betreffende onderwerp ingaan. Heeft u al ervaring op het gebied van Intellectueel Eigendom? De kennisvereisten staan bij de betreffende workshop vermeld. Heeft u geen of weinig ervaring met Intellectueel Eigendom dan kunt u starten met de  workshop “De basis van Intellectueel Eigendom”.

Slim omgaan met kennis bij samenwerken: Samen innoveren goed regelen
Samen innoveren biedt veel voordelen, maar ook valkuilen. Als startup of (technisch) mkb-bedrijf wilt u graag weten hoe u dit proces effectiever kunt aanpakken. Een goede voorbereiding maakt samenwerken bij innovatieve trajecten makkelijker en neemt veel wantrouwen weg. In deze workshop leert u hoe u zich beter kunt voorbereiden op een samenwerking en op welke momenten u afspraken moet maken over Intellectueel Eigendom.
Waar en wanneer?
Di 23 mei Arnhem - Slim omgaan met kennis bij samenwerking

Zelf op zoek in octrooidatabanken: Relevante octrooien zoeken en vinden
Bent u regelmatig actief met technische innovatieprocessen? U kunt efficiënter innoveren en dus tijd en geld besparen door gebruik te maken van gratis en online toegankelijke octrooi-informatie. Hoe u het zoeken aanpakt, leert u in deze workshop.< Waar en wanneer? Di 28 mrt Arnhem - Zelf op zoek in octrooidatabanken

Intellectueel Eigendom strategie voor mkb: Waarde creëren met technische innovaties
Is uw bedrijf regelmatig met technische innovatieprocessen bezig? Met Intellectueel Eigendom (IE) kunt u geld verdienen, maar ook tijd en geld besparen. Om hiervan optimaal gebruik te maken is het uitwerken van een IE-strategie voor uw bedrijf belangrijk. In deze workshop leert u hoe u Intellectueel Eigendom strategisch kunt inzetten in uw bedrijf en daarmee (meer)waarde creëert.
Waar en wanneer?
Vrij 23 juni Zwolle - IE-strategie voor MKB

Masterclass octrooien nog toevoegen: Leer meer over octrooien en inbreuk
Bent u een technische mkb-er of technische starter en van plan om serieus te investeren in octrooibescherming en/of octrooi-informatie? En wilt u inhoudelijk meer weten over octrooien, octrooiprocedures en inbreuk? Dan is deze workshop iets voor u.
Waar en wanneer?
Di 7 mrt Zwolle - Masterclass Octrooien  

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy