dinsdag 7 februari 2017

Update 7 februari: Nieuwsbrieven voor internationaal, innovatie en duurzaamheid

Bron: o.a. Managers Online/Vakbeurs Energie/RVO/Automotive NL/kiEMT/Enterprise Europe Network

Groeidiamant in Twente: Textiel + Nanotechnologie = Smart Textile
De regio Twente heeft van oudsher een sterk textiel imago. Daarnaast heeft Universiteit Twente een internationale koploperspositie op het gebied van nanotechnologie. Deze combi creëert een marktpotentieel met veel toepassingsmogelijkheden in onder andere zorginnovatie, arbo, topsport en revalidatie. Jan Willem Bot, innovatieadviseur bij PNO Consultants, neemt je mee in de expeditie van PNO Consultants om Twente stevig op de kaart te zetten als het om ‘smart textile’ gaat. Vanuit de focus op regionale ontwikkeling en innovatie meent PNO Consultants dat Twente met dit economisch perspectief over een groeidiamant beschikt. Meer lezen.

Provinicaal jaarcongres Gelderland
Hoe ziet Gelderland er in 2030 uit? Hoe maken we Gelderland schoner en duurzamer? Waar creëren we de Gelderse banen van de toekomst? Deze en andere vragen over de toekomst van Gelderland bespreken we graag met u op woensdag 7 juni 2017 tijdens het Provinciaal Jaarcongres: Gelderland ziet ruimte. Lees meer.

Zet uzelf in de spotlights - ZZP Netwerk app
Speciaal voor zzp’ers introduceren we de app KvK Connect. KvK Connect is de perfecte manier om in contact te komen met andere zzp’ers en met opdrachtgevers. Vergelijk uzelf met branchegenoten en ontvang nieuwsberichten toegespitst op uw situatie. De app is nu te downloaden in de app stores. Maak een account aan met uw KvK-nummer en e-mailadres dat bekend is bij de KvK. Lees meer.

Innovatie handleiding voor de ondernemer - Wat is innoveren?
Letterlijk is de betekenis van innoveren "vernieuwen". Je kan het ook beschrijven als dingen anders bekijken, out of the box denken en nog veel meer quasi betekenissen. Als je er de 18e eeuwse Engelse schrijver Horace Walpole even wil bijhalen, dan is innovatie in heel veel gevallen te omschrijven als serendipiteit. Lees meer.

Trade mission from Humberside UK to the Netherlands, 15-16 March 2017
We have pleasure in herewith announcing the forthcoming trade mission from Humberside, UK to the Netherlands. The in-market visit on 15 and 16 March 2017 will represent regional British companies which are looking to establish export sales contacts in the Netherlands and will cover a variety of products/services.
NBCC and Department for International Trade will jointly organise a two-day programme of activities for the members of this trade delegation, including:
- a b-to-b matchmaking event with prospective Dutch business parters/agents/distributors
- a network reception (to take place in Amsterdam on 15 March)
The aim of the various activities is for the British delegates to gain a better insight in the Dutch market and to form new bi-lateral commercial links. Read more.

Kanshebbers Automotive Innovation Award bekend
Met de bekendmaking van de negen finalisten van de Automotive Innovation Award 2017, de prestigieuze prijs voor de beste Nederlandse innovatie in de automobielbranche. Op 13 februari vindt de spannende ontknoping plaats en kiest de jury in elk van de drie categorieën een winnaar. Lees meer.

HighTech meets Automotive: Tribology in Automotive and HighTech Systems
Op dinsdag 11 april 2017 organiseren AutomotiveNL en Holland Innovative de vijfde editie van HighTech meets Automotive op de Automotive Campus in Helmond. Het thema is Tribology in Automotive and HighTech Systems. Verschillende sprekers vertellen over hun ervaringen, uitdagingen en innovaties gerelateerd aan tribologie. Lees meer.

Jaarevent Smart Industry: Slimmer Netwerken voor nieuwe allianties en nieuwe business
Het Smart Industry Jaarevent vindt plaats op donderdagmiddag 16 februari 2017 in Media Plaza Jaarbeurs Utrecht. Het programma staat dit jaar in het teken van Slimmer Netwerken. We starten om 13:00 uur en sluiten om 17:00 uur af met een borrel. U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn, actief deel te nemen en vooral slim te netwerken voor nieuwe allianties en nieuwe business! Deelname is gratis. Lees meer.

Certificaten van Oorsprong Form A komen te vervallen
Importeert u uit ontwikkelingslanden? Dan kunt u korting of vrijstelling op invoerrechten krijgen. Om voor een verlaging van het invoerrecht in aanmerking te komen is een Certificaat van Oorsprong Form A nodig. Tussen 1 januari 2017 en 30 juni 2020 komt dit certificaat te vervallen. Ook zijn er wijzigingen als u EU-oorsprongsproducten laat bewerken in een ontwikkelingsland. Lees meer.

Gebrek aan cyber security bedreigt de moderne auto
Auto’s worden steeds slimmer en zijn met hun systemen steeds meer met elkaar en hun omgeving verbonden. Vanaf april 2018 moeten alle nieuw gefabriceerde auto’s in Europa ‘connected’ zijn door de introductie van E-call (Emergency call). Deze rijdende computers zijn echter niet ontworpen om hackers buiten te houden. Lees meer.

GM en Honda investeren 85 M Dollar om waterstofcelsystemen te produceren
General Motors Co. en Honda hebben een joint venture getekend om hydrogen fuel cell systemen voor de toekomstige modellen te gaan produceren in Michigan. Lees meer.

2.480 laadpunten in Brabant en Limburg - Nuon wint aanbesteding
De combinatie Nuon-Heijmans gaat in opdracht van de provincie Noord-Brabant 2.480 publieke laadpunten realiseren in verschillende gemeenten in Noord-Brabant en Limburg. Dit doet het energiebedrijf tegen de laagste kosten voor de consument tot nu toe: 0,22 euro per kilowattpiek inclusief btw. Lees meer.

BOOST actierapport 2016 vol inspiratie
BOOST is de aanjager voor Smart Industry in Oost-Nederland. Samen met het bedrijfsleven en de BOOST partners zoals FME, Koninklijke Metaalunie, Kamer van Koophandel, VNO-NCW, HAN, RCT Gelderland, fungeert Oost NV als initiator en aanjager van dit proces. Ook in 2016 is er veel werk verzet door al die partijen, het BOOST actierapport geeft kort en krachtig een overzicht van deze activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.smartindustryoost.nl.

Health Missie naar het Verenigd Koninkrijk
Van 27 t/m 30 maart organiseert de Task Force Health Care (TFHC) in samenwerking met de NBSO Manchester een health missie naar het Verenigd Koninkrijk voor de Nederlandse Life Sciences Health sector. Deze missie geeft in korte tijd veel inzicht over de situatie en mogelijkheden in het VK betreffende de gezondheidszorg en brengt deelnemers direct in contact met relevante partijen. Lees meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc