dinsdag 4 april 2017

Internationale interesse voor Techconn 2017

Bron: LINK / Enterprise Europe Network

Op 15 juni 2017 is de tweede Techconn een feit. Na het succes van 2016 wordt dit evenement opnieuw in Hengelo (Overijssel) gehouden. Doelgroep zijn beslissers uit de (hightech) maakindustrie. De organisatie is in handen van INNON en om meer internationale bedrijven te interesseren voor de Techconn heeft de organisatie contact gezocht met Enterprise Europe Network.

Internationale samenwerking versterken
Het doel van Enterprise Europe Network is bedrijven internationaal te laten samenwerken en daardoor groei en innovatie te versterken. Binnen dit netwerk zijn 17 sectorgroepen actief, die goede regionale binding hebben met bedrijfsleven en onderwijs. ‘Voor ons een goede reden om contact met dit netwerk op te nemen’, aldus Petra Deterink, beursmanager van Techconn.

Het Nederlandse netwerk wordt uitgevoerd door RVO (Rijksdienst voor ondernemend Nederland) en de Kamer van Koophandel.  Olaf ter Haar is het eerste aanspreekpunt in de regio
Overijssel en Gelderland. Met succes heeft hij contact opgenomen met internationale collega’s. Nord Rhein Westfahlen (NRW) heeft al positief ingestemd om met bedrijven uit hun regio de Techconn te bezoeken en concrete gesprekken lopen met Niedersachsen, Magdenburg en Wroclaw (Polen).

We richten ons op maakbedrijven die nieuwsgierig zijn naar wat wij hier in Oost Nederland kunnen en doen’, vertelt Olaf ter Haar. ‘Bezoekende bedrijven zijn actief in de maakindustrie, metaalbewerking, automotive of machinebouw. We focussen ons op specialismen als mechatronica, intelligente producten en Industrie 4.0’.

Internationale matchmaking
Voor de regio NRW en Niedersachsen wordt een één daags programma aangeboden, waarbij het bezoek aan de Techconn centraal staat. ‘Op de beursvloer willen we vooral matchmaking tot stand brengen met exposanten’, vertelt Petra Deterink. Voor de regio’s Magdenburg en Wroclaw wordt een twee daags programma aangeboden, waaronder vanzelfsprekend het bezoek aan de Techconn en een dag wordt besteed aan het bezoeken van interessante en toonaangevende bedrijven in de directe omgeving van Hengelo.

De Techconn heeft dit jaar voor zowel bezoekers als exposanten veel te bieden. Het plug-and-play-concept voor exposanten zorgt ervoor, dat zij geen tijd kwijt zijn aan het op- en afbouwen van een stand. Verder worden er acht gratis toegankelijke workshops gegeven, waaronder specifiek voor inkopers de workshop ‘smart purchasing.  Het thema van de beurs ‘Ketenrendement’ vormt de rode draad door de workshops.

Aanmelden Techconn
Aanmelden als exposant of bezoeker kan nog steeds. Bedrijven die inhoudelijk een rol willen spelen, zoals een bedrijfsbezoek of presentatie kunnen ook contact opnemen. Meer informatie is te vinden op de website www.techconn.nl.

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc