maandag 15 mei 2017

Hergebruik en circulaire economie op vliegveld twente

Bron: AELS

27 april, 2017 - Start ontmanteling eerste wide-body vliegtuig door AELS

Succesvolle landing grootste vliegtuig ooit op Twente

De Airbus A340-300 is onder toeziend oog van duizenden belangstellenden op de spottershill om 10.36 geland op Twente Airport. Het is de laatste vlucht voor het 20 jaar oude vliegtuig. De Airbus A340-300 wordt de komende drie maanden ontmanteld door een speciaal daarvoor samengesteld team van technische specialisten. Komende week wordt gestart met het verwijderen van de motoren, vervolgens worden alle herbruikbare onderdelen verwijderd. Dat wat overblijft zal worden gerecycled.

Over AELS
AELS heeft sinds 2006 al meer dan 50 toestellen uit elkaar gehaald. De Airbus A340-300 is het eerste wide-body vliegtuig. Het is een groot vliegtuig; ruim 64 meter, een spanwijdte van 60 meter en 16 meter hoog. Twente Airport is door de lange startbaan van 2.400 meter en de aanwezige faciliteiten geschikt voor de demontage van een wide-body vliegtuig. Van Heerden: “Hangar 8 op Twente Airport is een goeie werkplek voor de ontmanteling van vliegtuigen. We overwegen permanente vestiging op de luchthaven.”

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc