vrijdag 12 mei 2017

Techconn 2017: Ontmoet techbedrijven uit Duitsland, Polen en Nederland in Hengelo Ov.

Bron: Techconn / Enterprise Europe Network

Voor de tweede keer wordt er op 15 juni aanstaande te Techconn georganiseerd bij Hazemeijer in Hengelo Ov. Dit jaar is er naast standhouders uit de regio ingezet op een tweetal nieuwe aspecten binnen dit concept.
Vanuit de evaluatie is gebleken dat er een behoefte is aan een grotere deelname van bezoekers en standhouders van met name Duitsland. Daarom wordt via Enterprise Europe Network gewerkt aan een hogere internationale zichtbaarheid en het informeren van Duitse en Poolse bedrijven voor dit event.


Duitse bedrijven geïnteresseerd in Techconn
Beslissers ontmoeten beslissers staat centraal op de Techconn in Hengelo. De organisatie, in handen van INNON, is vooral op zoek naar relevante (high)tech bedrijven uit de maakindustrie. Om ook internationale bedrijven te interesseren voor Techconn heeft de organisatie contact gezocht met Enterprise Europe Network regio Overijssel en Gelderland.

Regio Niedersachsen stempt positief in
Doel van de Techconn is het bevorderen van samenwerking en het versterken van groei en innovatie met de maakindustrie in Oost Nederland. Vanuit de regio Overijssel en Gelderland is contact gezocht met buitenlandse regio’s om buitenlandse bedrijven te interesseren voor Techconn. Niedersachsen en Magdeburg (Sachsen-Anhalt) hebben al positief ingestemd om met bedrijven uit hun regio de Techconn te bezoeken. Vanuit de gemeente Enschede worden de contacten met diverse regio's in Polen opmerkzaam gemaakt op dit initiatief en aan te sluiten. Er is een duidelijke behoefte van Poolse ondernemers om in contact te komen met kennis, techniek en afnemers in Oost Nederland.

Focus op mechatronica en Industrie 4.0
Voor Techconn is Enterprise Europe Network vooral op zoek naar buitenlandse bedrijven die actief zijn in de maakindustrie en die nieuwsgierig zijn naar wat Oost Nederland te bieden heeft. De focus ligt op specialismen als mechatronica, intelligente producten en Industrie 4.0’. Tijdens het event hebben exposanten exclusief de mogelijkheid een gesprek te plannen met deze internationale bezoekers.
Daarnaat zijn er gedurende de dag totaal 8 (Nederlandstalige) workshops met specifieke maakindustrie onderwerpen.

Vooraf afspraken maken met interessante deelnemers
Om gericht gesprekken op de beurs mogelijk te maken, wordt er de mogelijkheid geboden om vooraf, via een digitaal bedrijfsprofiel en samenwerkingsverzoek, kenbaar te maken waar bedrijven actief in zijn en wat ze zoeken in toekomstige samenwerkingen. Zowel standhouders als bezoekers kunnen zo hun bezoek combineren met vooraf gemaakte afspraken van 30 minuten om samenwerkingsmogelijkheden te bespreken en eerste contacten te leggen. Deze matchmaking zorgt voor een efficienter beursbezoek en wordt gratis aangeboden. Ondernemers maken hun eigen profiel in bij voorkeur de Engelse of Duitse taal en nodigen elkaar via de website uit voor een kennismakingsgesprek op basis van deze profielen. 

Kansen voor Nederlandse, Duitse en Poolse maakindustrie
Voor bedrijven uit Nederland, Duitsland en Polen is de Techconn absoluut de moeite waard om te exposeren. Het is de kans om in één dag relevante beslissers te ontmoeten en je internationaal te profileren. Het plug-and-play concept zorgt ervoor dat bedrijven vooraf geen tijd kwijt zijn aan het ontwerpen en opbouwen van een stand of het zorg dragen voor catering. Alles wordt door de organisatie verzorgd. Het concept was vorig jaar al een succes en dit jaar wil de organisatie het naar een hoger platform brengen.

Voor meer informatie over de Techconn is HIER te vinden.

Wilt u deelnemen in het matchmakings programma met door u vooraf geselecteerde deelnemende bedrijven, dan kunt u zich HIER aanmelden.

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc