vrijdag 16 juni 2017

Ben jij DÉ ondernemer in Oost Nederland die zijn kennis en kunde wil overdragen aan high potential groeiers?

Bron: KvK

Nlgroeit is dé ontmoetingsplaats voor ondernemers (meer dan 1 mln omzet) met een gezonde dosis ambitie die willen excelleren met hun onderneming. Het is een netwerk van ondernemers, mentoren, coaches en opleiders die begrijpen waar groeiondernemers mee bezig zijn, wat hen beweegt en voor welke uitdagingen ze staan.

We koppelen groeiondernemers aan een mentor. Dat zijn inspirerende, toonaangevende ondernemers die veel ervaring hebben met het laten groeien van een bedrijf. Peer-to-peer coaching en mentoring zijn belangrijke speerpunten uit het nlgroeit-programma. Daarnaast brengen we ambitieuze ondernemers in contact met een effectief en efficiënt netwerk van andere ondernemers en groeidienstverleners. Dat doen we bijvoorbeeld via een online leeraanbod van adviseurs, opleidingen en ontwikkelprogramma’s op ons platform nlgroeit.nl. Doel hiervan is inspirerende, betrouwbare, onafhankelijke informatie en advies relevant voor ondernemers met groeiambitie, op een centrale en toegankelijke manier te ontsluiten.

Wat houdt het mentorschap in?
Als groeimentor word je gematcht met een ondernemer die wil doorgroeien. Je geeft zelf aan hoeveel tijd je per jaar beschikbaar stelt (minimaal 8 uur). In die tijd help je je mentee om zijn coachingsvraag te beantwoorden en zijn bedrijf (en zichzelf) te laten groeien. Matching vindt plaats op basis van jouw expertise, ervaring en kennis.

Onze mentoren voldoen allemaal aan een aantal criteria. Lees ze eens door en bepaal of je jezelf erin herkent;

  • Je bent ondernemer of je bent CEO van een groot bedrijf
  • Je geeft leiding aan meer dan 20 FTE
  • De omzet van het bedrijf is hoger dan 7miljoen euro
  • Het bedrijf bestaat minimaal 5 jaar
  • De onderneming heeft verschillende groeifasen doorgemaakt
  • Je bent minimaal 8 uur per jaar beschikbaar
  • Je vindt het leuk om je kennis met betrekking tot ondernemerschap en groei te delen
  • Je hebt een aantal specifieke kennisgebieden
  • Je vraagt geen vergoeding voor je inzet

Mentoren gezocht voor Oost Nederland
Speciaal voor Oost Nederland zijn wij op zoek naar deze mentoren om high potential bedrijven bij te staan met hun kennis, kunde en netwerk en zo het verschil te maken voor deze doelgroep. Voor verdere informatie over het programma kunt u contact opnemen met mijn collega Paul Jansman.

High Potential groeier?
Bent u die high potential groeier em wil je ontdekken waar je grootste groeimogelijkheden liggen? Samen met de Erasmus Universiteit is de nationale groeitest ontwikkeld voor ondernemers met een bedrijf tussen de 1 en de 100 miljoen omzet.
Lees meer over de groeitest en hoe groeimentoren je kunnen helpen

Namens het nlgroeit-team Oost Nederland, met vriendelijke groet,

Paul Jansman
Adviseur/Matchmaker nlgroeit
m +31 653503335
e paul jansman
De Ruijterkade 5, 1013 AA Amsterdam
Twitter | LinkedIn | Facebook

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc