woensdag 13 september 2017

Match2Medica 2017: Boost your innovation in EuropeBron: Oost NL

Introductie
Voor de 4e keer organiseert Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL de Match2Medica ondernemersreis i.s.m. het Interreg 5B programma Boost4Health, het NBSO netwerk in Duitsland, Spanje, Engeland en Frankrijk, Enterprise Europe Netwerk, Health~Holland, Taskforce Healthcare, Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, InnovationQuarter, AmsterdamTrade en Health Valley, ondersteund vanuit het GO4EXPORT Uitvoeringsprogramma en Overijssel. De reis heeft als doel om Nederlandse MKB-ondernemers, die zich op internationale markten richten of oriënteren, te ondersteunen bij het vinden van zakenpartners op de Medica (en Compamed), de grootste medische marktplaats van de wereld.

Focus
De focus van deze ondernemersreis is Europese samenwerking bij de technologische en marktontwikkeling van uw technologie, product of dienst. Samen sta je sterk is de gedachte en in medisch technologische ontwikkelingen zijn er vaak slechts enkele hooggespecialiseerde partijen in West-Europa te vinden relevant voor uw business.
Met de recente pro-Europese verkiezingsuitslagen in Frankrijk en Nederland (ook verwacht in Duitsland) een goed moment om de banden met uw buurlanden aan te halen. Ook Oost NL en samenwerkende partners zijn in verschillende Europese Interreg programma’s actief, zowel direct grensoverschrijdend met NordRhein-Westfalen (Interreg 5A) als op hoger schaalniveau in Noordwest-Europa (Interreg 5B). In deze programma’s worden allerlei financiële en inhoudelijke instrumenten aangeboden, die de samenwerking met een buitenlandse partner vlotter op gang kunnen brengen. De nadruk van het programma zal daarom liggen op netwerken en partneren met bedrijven en ander organisaties uit de landen België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Uiteraard staat het iedere deelnemer vrij om buiten het programma om eigen activiteiten op te zetten. Een uitgewerkt programma zal in het najaar worden gepubliceerd.


Aanbod
De Match2medica is een 3-daags bezoek (met 2 overnachtingen) met veel ruimte voor partnering, netwerkevents met verschillende landen en tijd om u te laten inspireren op deze overweldigende beurs. We starten maandag 13 november vanaf 18 uur in Düsseldorf en loopt tot de avond van 15 november. U overnacht in een bijzonder hotel, met goede verbindingen naar het beursterrein en de stad. Wij brengen samen met u vooraf uw zoekvragen in kaart in een intake en hiervan wordt een profiel gemaakt wat ook in de partnering wordt gebruikt.
De kosten voor deelname zijn €795,-, dit is inclusief 4-daags entreebewijs Medica, 2 overnachtingen in hotel met ontbijt, vervoer in Düsseldorf en diners. Voor bedrijven uit Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant is het mogelijk om een travelvoucher van maximaal €500,- aan te vragen uit het Interreg 5B programma Boost4Health. Hier vindt u hier vast een aanvraagformulier voor, het is handig om wel even contact op te nemen vooraf om af te tasten of u hiervoor in aanmerking komt. Het zal mogelijk worden gemaakt om een RVO missievoucher aan te vragen voor als u niet aanmerking komt voor bovengenoemde voucher, zie website RVO. Houdt u er rekening mee dat het grootste deel van de kosten bij de Medica zitten in de overnachtingen, deze zijn niet subsidiabel bij RVO.

Voor wie interessant?
Deze tour is toegankelijk voor bedrijven, zorg- en kennisinstellingen en andere stakeholders in de medische technologie uit heel Nederland. Zowel voor partijen die een aanbieder van een technologie en/of marktservice zoeken in een ander land als partijen die zelf een product of dienst aanbieden is deze reis interessant. Let op: Er zijn maximaal 30 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij. Vanwege de beperkte plekken hebben wij een voorkeur voor 1 deelnemer per organisatie.

Aanmelden en contactgegevens
Aanmelden kan tot 15 september of totdat het maximaal aantal plaatsen is bereikt via:
Aanmelden Match2Medica 2017
Voor vragen over de ondernemersreis kunt u contact opnemen met: Friso Hennings Backer van Oost NL via 06-42475007 of friso.henningsbacker@oostnl.nl of Rik Luimes van Oost NL via 06-42470739 of rik.luimes@oostnl.nl

GO4EXPORT programma
De Match2Medica Tour 2017 wordt georganiseerd vanuit GO4EXPORT, een stimuleringsprogramma voor export, ondersteund door de provincie Overijssel en uitgevoerd door de samenwerkende partners Kennispoort Regio Zwolle, MKB-Deventer, Oost NL, Verenigde Maakindustrie Oost, WTC Twente, Hogescholen Saxion en Windesheim, Novel-T en VNO-NCW Midden in afstemming met MKB-Midden, Koninklijke Metaalunie en FME en KvK.

Enterprise Europe Network organiseert matchmaking:
Binnen dit initiatief is het mogelijk om deel te nemen aan de matchmaking die wordt georganiseerd door onze Enterprise Europe Network collega's vanuit Duitsland. Via een digitaal profiel nodigt u vooraf uw potentiele samenwerkingspartners uit voor een kennismakingsgesprek op de beurs. Zo kunt u snel en effectief nieuwe zakenrelaties selecteren voor verdere samenwerking. Meer informatie over deze dienst en de deelnemers aan de matchmaking vindt u HIER

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc