woensdag 13 september 2017

Update 13092017: Nieuwsbrieven voor internationaal, innovatie en duurzaamheid

Bron: o.a. Managers Online/Vakbeurs Energie/RVO/Automotive NL/kiEMT/Enterprise Europe Network

Subsidieregeling Praktijkleren: laatste week voor indiening!
Heeft u in het schooljaar 2016-2017 een praktijk- of werkleerplaats aangeboden aan leerlingen of werknemers die een beroepsopleiding volgen? Vraag de subsidie Praktijkleren aan vóór vrijdag 15 september 17.00 uur. Check uw aanvraag in het eLoket: staat deze nog op ‘concept’? Verzend de aanvraag alsnog via het tabblad ‘Verzenden’. Vraagt u voor het eerst aan? Lees HIER de tips. Lees meer.

Ruim € 3 miljard aan GO-leningen!
Met de Garantie Ondernemingsfinanciering (GO) helpt de verheid (middel)grote ondernemingen bij het aantrekken van bankleningen en bankgaranties. Sinds de start van de regeling (juni 2009) zijn ruim 340 GO-aanvragen goedgekeurd. Het gaat tot nu toe om ruim € 3 miljard aan leningen. Lees meer.

Vier EU-lidstaten maken zich hard voor strengere belasting techgiganten
De ministers van Financiën van vier EU-landen willen dat van techgiganten niet meer alleen de winst bij hun EU-hoofdkwartier wordt belast, maar ook de omzet in de landen waar ze die realiseren. Nu zou het voor de bedrijven te makkelijk zijn om zeer weinig belasting af te dragen. Lees meer.

Beleidsmedewerker ministerie: blockchain is een optie voor innen belastingen
De Nederlandse Belastingdienst zou blockchaintechnologie kunnen gebruiken om belastingen te innen. Dat idee oppert een beleidsmedewerker van het ministerie van Financiën. Ook wil zij dat de politiek gaat nadenken over andere zaken om te belasten, waaronder het gebruik van data. Lees meer.

Vanaf 2020 krijgen alle nieuwe auto's van Jaguar Land Rover een elektromotor
De Britse fabrikant Jaguar Land Rover, die eigendom is van het Indiase Tata Motors, heeft laten weten dat het vanaf 2020 alle nieuwe modellen van een elektromotor gaat voorzien. Het zal gaan om een combinatie van volledig elektrisch aangedreven auto's en hybridemodellen. Lees meer.

Tesla geeft auto-eigenaren in orkaangebied gratis upgrade voor groter bereik
Tesla gaf op vrijdag eigenaren van zijn auto's in Florida indien mogelijk gratis upgrades aan het maximale bereik middels software. Dit om ze te helpen uit het evacuatiegebied te komen voordat orkaan Irma de staat treft. Lees meer.

Goederenexport groeit gestaag verder
Het volume van de goederenexport was in juli bijna 7 procent groter dan in juli 2016, meldt het CBS. De groei was minder groot dan in juni, toen met 11 procent de grootste groei in 6,5 jaar werd gerealiseerd. In juli groeide vooral de export van (elektrotechnische) machines, apparaten en personenauto’s. Lees meer.

28 september, digitalisering en automatisering in mobiliteit en Automotive
Digitalisering en automatisering zijn twee onstopbare trends in de wereld van mobiliteit en automotive. Car2car en car2infrastructure communicatie, vision systems, connectivity (5G, loT, sensors), autonomous driving: betekenis van chips voor huidige en toekomstige auto's is enorm. Lees meer.

Tips en advies over nieuwe openstelling Fonds Duurzaam Water
Wilt u ogoed voorbereid een projectaanvraag indienen voor de 2e ronde van het Fonds Duurzaam Water (FDW)? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst op 3 oktober. Profiteer van de lessons learned van lopende publiek-private partnerschappen. Stel uw vragen aan RVO.nl. Lees meer.

Programma op maat voor Industry 4.0 Week in Barcelona
Van 1 tot en met 6 oktober vindt in Barcelona de Industry 4.0 Week plaats. Alles draait om de nieuwste technologische ontwikkelingen, van 3D en Internet of Things tot Blockchain. Presenteer uw bedrijf in het Holland Paviljoen. Het NBSO Barcelona maakt ook graag een beursprogramma op maat voor u. Lees meer.

Match2Medica tour Düsseldorf: 2 dagen netwerken en beursbezoek
Zoekt u samenwerkingspartners in de medische sector? Dan is de Match2Medica tour van 13 tot en met 15 november in Düsseldorf iets voor u. De tour bestaat uit 2 overnachtingen, netwerkevents met verschillende landen en tickets voor de Medica 2017, de grootste medische marktplaats ter wereld. Lees meer.

Wilt u starten met internationaal ondernemen?
Kom dan op 29 november naar de gratis bijeenkomst Slim aan de slag met internationaal ondernemen. U volgt kennissessies over onderwerpen naar keuze en krijgt tips van de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst, RVO.nl en het Ondernemersklankbord. Lees meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc