vrijdag 17 november 2017

800 bezoekers-230 matches op 8e Duits-Nederlandse Handelsdag

Bron: KvK / Enterprise Europe Network

Focus op contacten leggen groter onderdeel binnen thema Internationaal bij de KvK
De Duits-Nederlandse Handelsdag in het voetbalstadion van Borussia-Mönchengladbach was afgelopen woensdag met bijna 800 bezoekers één van de drukstbezochte KvK (buitenland-) evenementen van het jaar. Met 50% Nederlandse en 50% Duitse ondernemers ligt de focus vanzelfsprekend op het leggen van contacten. Dit jaar werden de bezoekers op muzikale wijze ontvangen.

Matchmaking rol voor KvK
Samen met Enterprise Europe Network (EEN) organiseerde de KvK NL voor de derde keer de matchmakinggesprekken. Voor 200 deelnemers werd een recordaantal van 220 afspraken ingepland. Met dank aan onze Duitse partners was de verdeling van deelnemers dit jaar voor het eerst gelijk tussen Duitsland en Nederland.
Ondanks alle digitale mogelijkheden werkt een fysieke ontmoeting nog altijd het beste. “Dat beklijft beter dan een mailtje of een belletje. Het is de meest concrete manier om iets op te starten.” Ook is de Handelsdag al lang geen regionale aangelegenheid meer, vertelt hij. “Sinds enkele jaren komen de Nederlandse ondernemers van steeds verder weg. Ook uit Brabant of Groningen.” aldus Han Boots van de Kamer van Koophandel.

Feedback van ondernemers
Eén ondernemer had zelfs negen gesprekken (!) en meldde heel blij dat hij al een opdracht in het vooruitzicht had. Een andere ondernemer die zes jaar geleden op het event was komt ieder jaar terug. Vier workshops, zeventig infostands en rondetafelgesprekken vulden de dag.
Ook KvK-directeur Jaap Docter was aanwezig: “Ik vond het weer een prachtig event. Knap dat het opnieuw is gelukt de succesformule verder te ontwikkelen. De standhouders waren van een hoog kwaliteitsniveau. Behalve dat het er veel waren, vond ik ook het inhoudelijke aanbod van informatie en diensten klasse!”

Bezoeker Anne Kewitsch van Academie Aan de Angstel, specialist in maatwerk taaltrainingen: “Jullie hebben er weer een mooi event van gemaakt. Ik heb vele inspirerende gesprekken gevoerd met bekenden en met mensen die ik nog niet kende. En ondanks dat ik langer ben gebleven dan gepland ben ik niet overal aan toe gekomen. Bedankt voor het organiseren en de gastvrijheid.”

Meer handelsdagen
Naast deze handelsdag organiseert de KvK in april 2018 de Duits-Nederlandse Handelsdag in Papenburg en in mei de Vlaams-Nederlandse Handelsdag in Antwerpen. Daarnaast trekt de KvK ook de kar voor matchmaking tijdens de Aussenwirtschaftstag van de Duitse KvK’s in september 2018 in Aken. Dit is een Euregionale matchmaking met Belgische, Duitse en Nederlandse ondernemers. Er worden meer dan 1000 ondernemers verwacht.

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc