donderdag 30 november 2017

Update 30-11 voor internationaal, innovatie en duurzaamheid

Bron: o.a. Managers Online/Vakbeurs Energie/RVO/Automotive NL/kiEMT/Enterprise Europe Network

Tesla presenteert elektrische truck en nieuwe Tesla Roadster
Tesla heeft bij de presentatie van zijn elektrische vrachtwagen een nieuwe versie van de Tesla Roadster onthuld. Het voertuig krijgt de naam Tesla Roadster 2. Lees meer...

RAI Vereniging: verkoop elektrische auto verdubbelt in 2018 tot 15.000 stuks

RAI Vereniging voorspelt dat de nieuwverkoop van volledig elektrische auto’s in 2018 verdubbelt. De brancheorganisatie verwacht dat er in 2018 naar schatting 15.000 nieuwe volledig elektrische auto’s verkocht worden. Dat zal bijna 4 procent zijn van de totale autoverkoop van 430.000 stuks. Lees meer...

Elektrische aandrijving voor alle bestelbussen van Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Vans gaat van al zijn modellen bestelbussen een variant met elektrische aandrijving aanbieden. Het eerste model wordt de eVito. De eerste exemplaren worden in de tweede helft van 2018 in Duitsland afgeleverd. Lees meer...

HEALTHY URBAN LIVING
International Matchmaking and Horizon2020 information event November 9 - 10 2017 in Utrecht. Focus of this Healthy Urban Living event is to build international partnerships and set up projects on novel research ideas. Through site visits, information sessions, demonstrations, pitches, workshops and pre-arranged one-on-one meetings we aim to facilitate your participation in EU Horizon 2020 and Eurostars programmes. https://healthy-urban-living.b2match.io/

Philips Lighting realiseert 1.000ste connected straatverlichtingsysteem
Technologie toegepast in 37 landen, Philips Lighting heeft bekendgemaakt dat het zijn 1.000ste project heeft uitgevoerd met het Philips CityTouch-systeem voor straatverlichting. Lees meer...

Call for Concepts voor Amsterdam Light Festival 2018-2019 geopend
Met de Call for Concepts 2018-2019 nodigt het Amsterdam Light Festival kunstenaars van over de hele wereld uit om hun concept voor een lichtkunstwerk uiterlijk 3 januari 2018 in te dienen. Terwijl de zesde editie van Amsterdam Light Festival nog van start moet gaan, is de organisatie al druk bezig met de volgende editie. Lees meer. . .

Universiteit Utrecht: ‘Zonnepanelen houden elkaar op de hoogte van naderende wolken’
Onderzoekers van de Universiteit Utrecht hebben een nieuw netwerk met zonnepanelen ontwikkeld die elkaar op de hoogte houden van naderende wolken.Boudewijn Elsinga is gepromoveerd op de resultaten van het onderzoek. Lees verder. . .

Winnaar WKO duurzaamheid Award 2017 bekend
Fréderique Houben van de Universiteit Utrecht wint de WKO Duurzaamheid Award 2017. Een prijs voor iemand die uitzonderlijke inspanningen levert, om een klimaatinstallatie met WKO (Warmte Koude Opslag) te beheren. Voormalig minister Jacqueline Cramer reikte de prijs uit tijdens het Nationaal Symposium Gebruikersplatform Bodemenergie. Lees meer. . .

Schrijf nu in voor de EZK Energy Award 2017
Heeft u met uw onderneming al een flinke slag gemaakt met energiebesparing of duurzaam opwekken? En heeft u innovatieve stappen gezet? Deel uw kennis met Nederland. Schrijf nu in voor de EZK Energy Award 2017, en maak kans op €25.000. Lees meer. . .

Innofest wint de European Enterprise Promotion Award
De Nederlandse finalist Innofest heeft donderdag 23 november bij de European Enterprise Promotion Award-uitreiking in Tallinn, de Grand Jury prize gewonnen. Innofest zet festivals in als living lab voor innovaties. De jury noemde de inzending een voorbeeld voor Europa, omdat het goed toe te passen is in andere landen. Lees meer . . .

Regelhulp WBSO
U bent bezig met R&D en wilt uw R&D-kosten verlagen? Dat is mogelijk via de innovatieregeling WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). Wilt u snel weten of u gebruik kunt maken van de WBSO? En welk financieel voordeel de WBSO u oplevert? Gebruik dan de handige Regelhulp. Lees meer. . .

Smart Mobility innovatiemissie naar de VS en Canada
28 okt - 3 november 2017 bracht een Nederlandse delegatie die zich bezighoudt met slimme mobiliteit en transport een bezoek aan Noord-Amerika en Canada. Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL, schreef elke dag een blog tijdens deze missie. Lees meer. . .

The supply chain of hydrogen electric vehicles
Because of the growing attention for hydrogen in mobility applications, AutomotiveNL and WaterstofNet are organizing the workshop ‘the supply chain of hydrogen electric vehicles’ on the 7th of December 2017. Read more...

Gelderland 160 innovatieve startups rijker!
Ondernemerschap staat stevig op de kaart in Gelderland. We zijn trots op de 160 innovatieve starters die zich de afgelopen jaren hier hebben gevestigd," aldus gedeputeerde Michiel Scheffer bij de feestelijke afsluiting van het project Gelderland valoriseert. Zes jaar geleden bundelden 25 partners uit het bedrijfsleven, de overheid en de kennisinstellingen hun krachten voor 'Gelderland valoriseert'. Oost NL was een van de partners met als gezamenlijk doel: innovatieve nieuwe ondernemers in Gelderland te ondersteunen met begeleiding en financiering. Lees meer. . .

EFRO-subsidie beschikbaar voor duurzame innovaties
Ondernemers in Gelderland of Overijssel, die samenwerken aan duurzame innovaties, kunnen in aanmerking komen voor subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Indienen van aanvragen kan vanaf 7 november. Oost NL helpt ondernemers om hun project ideeën aan te laten sluiten bij het OP Oost-programma. Lees meer. . .

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy