donderdag 25 januari 2018

Startup Delta Summit - Nieuwsflits Gelderland

Bron: startupdelta Summi Gelderland:

Over 90 dagen is in Gelderland de StartupDelta Summit. Hét evenement waar iedereen die ook maar iets met innovatie van doen heeft aanwezig is. We verwachten op 19 april 2000 mensen: ervaren ondernemers, startups, innovatie hubs, bestuurders, experts, wetenschappers, studenten en maatschappelijke organisaties.

Doel van de dag: het hele innovatie-ecosysteem bij elkaar brengen om startups en innovatieve ondernemers verder te helpen. Daar zijn veel partijen bij nodig: overheden, investeerders, onderzoekers, experts en creatieven. En natuurlijk ondernemers en startups zelf.

Tijdens de dag zijn er: topsprekers, strategische werksessies, thema cafés, rondetafelgesprekken, 1 op 1 gesprekken, battles en tientallen innovaties te zien, ervaren en proeven.

Waarom is het interessant dat jij en jouw netwerk daar zijn

Gelderland is medeorganisator en krijgt alle ruimte om tijdens de StartupDelta Summit te tonen hoe innovatief we zijn. Dat kan op diverse thema’s. Thema’s die zeker aan de orde zijn: duurzaamheid, circulair, energietransitie, digitalisering, blockchain, robotica, internationalisering, agrofood, mobiliteit en health. Denk ook onderwerpen als de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt, talentontwikkeling, innovaties in de sport en voedselinnovaties.
Het is een landelijk evenement met een internationaal tintje. Dat biedt kansen om ons Gelderse netwerk te verbinden aan partners uit heel Nederland en onze Europese relaties. We verwachten zo’n 2000 mensen als publiek, dus grijp je kans en laat zien hoe innovatief onze provincie is. Als jij nog bepaalde plannen hebt, of specifieke doelen wil bereiken, dan biedt de StartupDelta Summit daarvoor een mooie kans! Denk er eens over na of je jouw geplande bijeenkomst tijdens de Summit kan laten plaatsvinden. Als side-event met aansluitend toegang tot de Summit, of als onderdeel van de Summit, bijvoorbeeld in een themacafé. Activeer ook je netwerk om mee te doen, want het is juist de bedoeling dat het netwerk zelf in actie komt. Tot 1 februari kunnen partijen die een activiteit willen organiseren tijdens of voorafgaand aan de Summit zich aanmelden als partner via www.startupdeltasummit.com/programma
 
Wat kun je organiseren
Als partner kun je je kennis, kunde en lessons learned delen met het hele innovatie ecosysteem. Daarvoor hebben we een aantal formats bedacht. Mail ons als je zo’n sessie wil organiseren. Heb je een creatief idee dat buiten de kaders valt? Geen probleem, we gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden! Mail naar startupsummit@gelderland.nl
  • Open sessie of ronde tafel (10-80 personen; 30 tot 60 min.) = sessie vanuit een inhoudelijk thema, of gericht op een specifieke doelgroep. Bijvoorbeeld een sessie over duurzame landbouw of slimme mobiliteit. Een sessie gericht op startups die snel groeien, of een sessie over de wijk van de toekomst voor een breed publiek. (In deze range is veel mogelijk, we puzzelen de verschillende stukjes in februari bij elkaar).
  • Meetup of themacafé (25-80 personen; 60 min.) = een informele bijeenkomst waar je in en uit kunt lopen, maar waar op dat moment wel de mensen uit een specifieke sector of netwerk aanwezig zijn. Bijvoorbeeld een politiek-café of een energie-café, een investeerders-café, of een digitaliserings-café, een café over cybersecurity. Deze cafés kunnen op nationaal en/of regionaal niveau plaatsvinden.
  • Innovatieplein Tijdens de Summit zijn er op diverse plekken innovaties te zien, aanraken, proeven en ervaren. Denk bijvoorbeeld aan robots die glazen wassen, zonne-auto’s, een WE-pod, operatierobots, maar denk ook aan experimenteel voedsel, plantinnovaties, et cetera, et cetera.
We zijn nog op zoek naar mooie innovaties, dus heb je een tip? Deel die dan met ons via startupsummit@gelderland.nl

En verder is er:
Hoofdpodium (1000 zitplaatsen): Hier is de officiële opening met Prins Constantijn en enkele gasten, zijn er topsprekers, is er (nog onder voorbehoud) de Topvrouwen-top en een studentendebat over de toekomst van Nederland. Ken jij nog top sprekers die je zou willen aandragen voor het hoofdpodium? Mail ons op startupsummit@gelderland.nl

Strategische werksessies (50-120 personen; 60 min.): = sessie die erop is gericht het ‘systeem‘ een stap verder te brengen. Bijvoorbeeld alle overheden die samen bespreken hoe ze regelgeving voor startups en innovatieve ondernemers kunnen vereenvoudigen zodat ze beter op kunnen treden als launching customer. Of onderwijs, overheid en ondernemers die zich actief inzetten om aansluiting van onderwijs op bedrijfsleven te verbeteren. Kijk voor een overzicht van de sessies op www.startupdeltasummit.com/programma. Zou jij graag willen aansluiten als organisator van een sessie of mogelijk een andere strategische werksessie willen voorstellen, mail ons op startupsummit@gelderland.nl

Innovatieplein: Op dit plein kunnen startups en ondernemers met elkaar in gesprek gaan om meer te weten te komen over bijvoorbeeld subsidiemogelijkheden en kunnen deelnemers de mensen ontmoeten met wie zij vooraf via de website hebben aangegeven in contact te willen komen.

Challenge: De gedeputeerden van de provincie Gelderland hebben een challenge uitgezet over een maatschappelijk vraagstuk waar zij wakker van liggen. Startups kunnen nog inschrijven tot eind februari. Kijk op www.startupinresidence.com/gelderland

Nomineer: Tijdens de StartupDelta Summit verschijnt een magazine met 50 toppers die bouwen aan de startup infrastructuur in Nederland: De Toekomstmakers. Ken jij iemand die je wilt nomineren, doe dat dan via www.startupdeltasummit.com/nomineer

PROGRAMMA
StartupDelta Summit is op 19 april van 13:00 tot 21.00 uur. Op www.startupdeltasummit.com/programma komt de komende weken het hele programma online te staan. De officiële opening is om 14.00 uur, het studentendebat gaat daaraan vooraf. We sluiten inhoudelijk af met een feestelijke ‘battle’ en een eenvoudig diner vanaf 19.30 tot 21.00 uur. Afzakken kan met een DJ tot een uurtje of 22.00.

ETEN en DRINKEN
Bezoekers krijgen een eenvoudige lunch en diner aangeboden en gratis koffie, thee en water. Daarnaast zijn er food trucks, waar je op eigen kosten nog meer hapjes en drankjes kunt kopen.

WAT KOST HET
Bezoekers betalen 99 euro voor de hele dag. Dat is inclusief een eenvoudige lunch en diner. Sessie-organiserende partners krijgen vrij toegang en enkele tickets voor relaties. Studenten, startups en startende ondernemers willen we tickets aanbieden tegen een kleinere prijs. Grotere bedrijven, overheden, hubs en individuen die de standaardprijs kunnen betalen, moeten dat ook doen. We kunnen wel maatwerk leveren aan partners door een korting te regelen bij afname van een grotere hoeveelheid tickets bijvoorbeeld om zelf startups mee te nemen of hun relaties uit te nodigen. We zijn nog bezig om dit goed (digitaal) in te richten. Daarover volgt in februari meer informatie.

Heb je nog vragen? Het StartupDelta Summit Team staat voor je klaar. Je kunt ons bereiken via startupsummit@gelderland.nl.

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc