dinsdag 8 april 2014

Koninklijk bezoek op kantoor Kamer van Koophandel Amsterdam

Bron: KvK, auteur Bastiaan de Roo
Intentie versterking handelsbetrekkingen Zweden en Nederland

Afgelopen vrijdag bezochten Koning Willem Alexander en Koning Carl Gustaf van Zweden een innovatie seminar in ons kantoor in Amsterdam. Dit als onderdeel van het officiële staatsbezoek ter gelegenheid van 400 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en Zweden.

Tijdens het innovatie-seminar werden de belangen en relaties alswel de overeenkomsten en verschillen tussen beide landen uitgewisseld. De algemene strekking van de middag was dat op tal van (top)sectoren op hoog niveau handel wordt gedreven en dat de relatie de komende jaren nog inniger zou kunnen worden. Voor zowel kleine start-ups als grote gevestigde bedrijven.

Ter afsluiting van het innovatie seminar kreeg SKF, een toonaangevende wereldwijde technologieleverancier met vestigingen in Nederland, de Swedish Export Prize uit handen van de Koning Carl Gustaf.

Na het seminar mocht een select gezelschap, waaronder Claudia Zuiderwijk, nog kort met de koningen in gesprek. Rond 17:00 uur vertrokken ze richting de boot waarna zij met de koninginnen een rondvaart door de stad Amsterdam maakten.

De ministers van Economische zaken hebben na de bijeenkomst nog een Ronde Tafel discussie gevoerd met enkele CEO’s van onder andere IKEA en Ericsson. Hierin werd afgesproken dat Nederland en Zweden voorop willen lopen bij het wegnemen van barrières op de Europese interne markt, zoals bijvoorbeeld handel belemmerende beperkingen voor serviceproviders. Nederland en Zweden lanceren hiertoe het “Frontrunners initiatief”.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy