vrijdag 28 oktober 2016

Update november 2016: Nieuwsbrieven voor internationaal, duurzaamheid & innovatie

Bronnen: o.a. Managers Online/Vakbeurs Energie / RVO / kiEMT / Enterprise Europe Network / NM Magazine

Overheid helpt Nieuwe Kampioenen te groeien
De zoektocht van het Financieele Dagblad naar De Nieuwe Kampioenen heeft 9 parels van Nederlandse groeibedrijven opgeleverd. Tijdens het slotevent op 10 oktober vertelden de ondernemers hoe ze deze groei verwezenlijkten. De ondersteuning van de overheid en RVO.nl blijkt hierin een belangrijk aandeel te hebben gehad. Lees meer.

Start-up groeide sneller dankzij borgstelling overheid
Met de online vertaaldienst Tolq kunnen ondernemers hun website laten vertalen in elke gewenste taal. In de start-upfase maakte het bedrijf dat Tolq ontwikkelde, gebruik van financieringsregelingen van de overheid, waaronder de Borgstelling MKB Kredieten (BMKB). Lees meer.

Aanvallers maken misbruik van het ‘Internet of Unpatchable Things’
Uit onderzoek van het Threat Research-team van Akamai blijkt dat er de laatste tijd een stortvloed aan cyberaanvallen via Internet of Things-devices plaatsvindt op basis van een twaalf jaar oude kwetsbaarheid in OpenSSH genaamd SSHowDowN Proxy. Lees meer.

Maak kopen gemakkelijker; drie tips
Het koop- en verkoopproces speelt zich steeds vaker op het internet af. Het is tegenwoordig zelfs zo dat, als je geen website hebt, je niet serieus wordt genomen en je ook totaal niet meer meetelt. Bedrijven die geen gebruik maken van sociale media, als onderdeel van hun marketingstrategie, laten kansen liggen om met hun markt in contact te komen en om leads te kunnen genereren. Lees meer.

EFRO subsidie
Samen met de Groene Allianties en de HAN heeft DEC Liemers een aanvraag ingediend voor een EFRO subsidie. De deskundigencommissie heeft het positief beoordeeld. Formeel moeten er wat stappen gezet worden, daarna kunnen ze aan het werk! De subsidie wordt ingezet om een 3-jarig programma: op 34 bedrijventerreinen in de Liemers gaan we energie besparen (individueel), energie delen (samen) en duurzaam opwekken. We brengen de energiehuishouding van de 34 bedrijventerreinen in kaart; we bouwen netwerken op en verspreiden kennis en informatie; we brengen partijen samen om innovatie te bevorderen; we ontwikkelen businesscases en zorgen voor uitvoering; en ondertussen verzamelen en borgen we nieuwe inzichten en kennis.

Octrooiblog: over kleine zaken met grote gevolgen
In ons leven willen we alles niet alleen steeds makkelijker, sneller en effectiever, maar ook steeds kleiner. Dat zien we overal terug, ook in de medische technologie. Denk maar eens aan de pacemaker. Deze ontwikkeling kunt u goed terugzien in octrooien. Lees meer.

Investeringskansen eHealth in Verenigd Koninkrijk
De komende 5 jaar is digitalisering van de gezondheidszorg hoogste prioriteit voor de Britse National Health Services (NHS). Daarvoor is een digitale strategie opgesteld met veel kansen voor eHealth. Lees de sectorschets van het NBSO in Manchester (pdf)

ZEN-festival 2016: zeer energiezuinige nieuwbouw
Kom naar het ZEN-festival op donderdag 3 november 2016 in Den Bosch. Zie, hoor en leer van collega’s, koplopers en trendsetters waar de bouwsector voor staat en heengaat.
Over vijf jaar is alle nieuwbouw (bijna) energieneutraal of energieleverend. Een enorme kans voor bouwers, corporaties, beleggers en projectontwikkelaars. Lees meer.

Symposium: Gemeenten en houtige biomassa
Wilt u als gemeente de kansen beter benutten van biomassa? En hiermee invulling geven aan uw duurzaamheidsdoelstellingen en ambitie om klimaatneutraal te worden? Kom dan naar het symposium 'Gemeenten en houtige biomassa: van beleid naar realisatie' op 1 november 2016 in Ede. Lees meer.

Emissie eisen ontwikkelingen 'Automotoren zullen weer groter worden'
'Na downsizing komt upsizing'. Nu steeds vaker blijkt dat het werkelijke voordeel van een kleine motor in twijfel wordt getrokken, zet dit de deur voor " een comeback van " grotere motorvolumes op een kier. Lees meer.

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc