woensdag 20 november 2013

Innovatie in Twente en de Europese toekomstplannen, MKB'ers gezocht met hun ervaringen



Bron: Podium |  communiceren beleven leren

Begin 2014 organiseert de Nederlandse vertegenwoordiging van de Europese Commissie publieksbijeenkomsten door heel Nederland organiseert.
Tijdens deze bijeenkomsten wil de vertegenwoordiging het publiek op de hoogte brengen van, en informeren over belangrijke Europese thema’s.
De thema’s van deze bijeenkomsten worden afgestemd op onderwerpen die lokaal/regionaal spelen, maar waar ook een duidelijke Europese betrokkenheid bij is.
Tijdens deze bijeenkomsten staat de dialoog centraal; zowel de Europese Commissie, lokale gemeenten en instellingen, inhoudelijk specialisten, bedrijfsleven als de geïnteresseerde burger komt aan het woord.

In januari a.s. vindt een bijeenkomst in Enschede plaats, met als thema ‘Innovatie’. Dit sluit aan bij het innovatieve en bedrijfskundige karakter van de Twentse regio.
De Europese Commissie streeft naar een Europees groeibeleid waarbij actief samenwerking wordt gezocht tussen verschillende landen, regio’s en vakgebieden. Kennisuitwisseling staat centraal.
Tijdens de bijeenkomst wordt gesproken over de gevolgen van de Europese toekomstplannen voor de regio. Wat doet de EU om innovatie, economie en werkgelegenheid in de regio te bevorderen? Wat doen de gemeente, provincie, Kennispark Twente en het MKB? En hoe kunnen inwoners zelf invloed uitoefenen op de Europese plannen en - besluitvorming? Hoe ziet Twente eruit in 2020?
 
Graag komen we voor deze bijeenkomst in contact met ondernemers die zelf innovatief ondernemen, liefst ook met Europese subsidie. De bijeenkomst vindt naar verwachting plaats in de laatste week van januari/ eerste week van februari 2014.

Ik hoop u hiermee wat meer informatie gegeven te hebben over de bijeenkomst over innovatief ondernemen. Mocht u nog meer of specifiekere informatie zoeken, aarzel niet contact op te nemen.

Bij voorbaat hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,

Judith van Tiggelen


Podium | communiceren beleven leren
Postbus 1590 | 3500 BN  Utrecht | Domstraat 6 | 3512 JB  Utrecht | www.podium.nl
Tel. 030 239 32  36 | Mobiel: 06 511 198 66 | Fax 030  233 25 15 | vantiggelen@podium.nl

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy