vrijdag 25 november 2016

Special Edition Nieuwsbrieven voor innovatie en mobiliteit


Bronnen: o.a. Managers Online/Vakbeurs Energie / RVO / kiEMT / Enterprise Europe Network / NM Magazine

THEMA: Duurzame Mobiliteit

Innovatie in elektrische motorfiets studenten TU Eindhoven
Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven begonnen afgelopen zomer aan een wereldreis per elektrische motor. Met nog acht dagen te gaan is dit de 72ste dag van hun reis. Op het moment van schrijven rijden ze van Washington D.C. naar New York City. Ze zijn dus al een eind gekomen. Tijd om eens te kijken naar wat techniek achter de elektrische motor. Lees meer.

Toyota start met verkoop van waterstofbussen in Japan
Toyota start komend kalenderjaar met de verkoop van waterstofbussen die voorzien zijn van een elektrische aandrijving. De ‘fuel cell’-bussen worden vooralsnog uitsluitend in Japan aangeboden. Toyota zal de bussen voornamelijk in regio Tokio inzetten, omdat daar al een aanzienlijke waterstofinfrastructuur is opgebouwd op basis van het Strategic Energy Plan van de Japanse regering. Lees meer.

Aankoop subsidie voor elektrische auto's in Den Haag een groot succes
De Haagse subsidiepot voor elektrische auto’s is al na ruim drie maanden op. Sinds 1 juli kochten 47 Hagenaars een nieuwe en twaalf mensen een tweedehands elektrische auto met respectievelijk 5.000 en 3.000 euro subsidie. De subsidie is nooit hoger dan vijftig procent van de aanschafprijs. Lees meer.

Daimler bouwt aan wereldwijd productienetwerk voor lithium-ion-accu’s
Daimler is gestart met de bouw van een tweede accufabriek bij dochteronderneming ACCUMOTIVE in Kamenz. Met een investering van 500 miljoen euro wordt het een van de modernste accufabrieken in Europa. De accu’s worden gebruikt voor elektrische auto’s. Lees meer.

Smart Mobility in Nederland in 6 minuten
De Nederlandse wegen zijn vol en de filedruk stijgt. Gezamenlijk moeten we zoeken naar oplossingen om de doorstroom te verbeteren, het aantal verkeersongelukken te verminderen en de uitstoot van CO2 te verlagen. Nederland is van oudsher het land van slimme oplossingen voor grootschalige uitdagingen: dijken, Deltawerken en polders brachten hun nut. Onze kennis en expertise wordt internationaal erkend. We zijn gewend voorop te lopen en de wereld te veranderen. En dat doen we ook op het gebied van mobiliteit: we zijn hét land om Smart Mobility oplossingen in real life omgeving te testen. Lees meer.

Gratis seminar Zelfrijdende Voertuigen: De rol van navigatie en lokalisatie
Op vrijdag 9 december 2016 organiseren Nederlands Instituut voor Navigatie (NIN), Geo-Informatie Nederland (GIN) en AutomotiveNL het seminar Zelfrijdende Voertuigen: De rol van navigatie en lokalisatie. Lees het hele programma en meldt u aan. Lees meer.

Inruilwaarde gebruikte electrische voertuigen vaak nog onduidelijk
Energica wil het probleem van de onbekende inruilwaarde van elektrische motorfietsen oplossen door een vaste inruilprijs te bieden. Kopers van een Energica Eva of -Ego krijgen na twee jaar de keuze voor terugverkopen van de motor voor de helft van de nieuwwaarde + 6000 euro. Lees meer.

Centraal Bureau voor Statistiek: berijder elektrische auto maakt meer kilometers
Elektrische personenauto’s en plug-in hybride auto’s reden in 2015 samen 1,5 miljard kilometer. Dat is 1,4 procent van alle met Nederlandse personenauto’s afgelegde kilometers. Met deze stekkerauto’s wordt gemiddeld meer gereden dan met benzineauto’s, maar minder dan met diesels. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Lees meer...

ANWB, Natuur & Milieu en 3TU: ‘Aantal elektrische auto’s gaat amper groeien in Nederland’
Het aantal elektrische auto’s de komende jaren in Nederland amper zal groeien door het weinig stimulerende overheidsbeleid. Daarnaast vrezen de partijen dat een groot deel van de elektrische leaseauto’s die de komende jaren op de tweedehandsmarkt komen naar het buitenland verwijden. Lees meer...

Rotterdam presenteert resultaat van proef met draadloos laden in binnenstad
Rotterdam heeft de eerste resultaten gepresenteerd van de ‘Wireless Charging’-pilot die in de stad uitgevoerd wordt. Bij dit laadsysteem is het enige wat de bestuurder van een elektrische auto moet doen de auto boven een inductieplaat zetten. Het laden kan vervolgens direct beginnen doordat een bluetooth-verbinding tussen de auto en de inductieplaat zorgt voor de communicatie. Lees meer....

Vind internationale samenwerkingen voor electrische mobiliteit en innovatie in Europa
In deze databank staan ondernemers die op zoek zijn naar agenten, distributeurs of productiepartners. Of naar partners voor technologische ontwikkeling, licentieovereenkomsten en R & D. HIER staan de samenwerkingsprofielen in uit ruim 60 landen op gebied van duurzame mobiliteit. U kunt ook zelf een profiel laten opnemen in onze database. Deze is zichtbaar voor miljoenen ondernemers wereldwijd. Voor advies bij het opstellen van een profiel kunt contact opnemen met onze adviseurs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc