maandag 25 januari 2010

Duurzaam produceren; Te gast bij Wierdense Metaal Veredeling in Enter


Syntens nodigt u hierbij uit voor een workshop in de duurzaam-reeks. De insteek is om drie ondernemers praktijkverhalen te laten vertellen, gekoppeld aan een bedrijfsbezoek. De volgende onderwerpen zullen aan de orde komen.

* Materiaalgebruik en terugwinning
* Kwaliteit van productontwerk op basis van energiestromen
* Energieverbruik in de verschillende afdelingen van productiebedrijven.
* Mogelijkheden voor investeringen en subsidie voor u als ondernemer

Wierdense Metaal Veredeling in Rijssen is voor deze bijeenkomst de gastheer. In het nieuwe bedrijfspand verteld ondernemer Guus van der Sluis hoe hij diverse functionaliteiten heeft toegevoegd om duurzaam te kunnen produceren Dit resultereert in een modern en milieubewust bedrijf.
In de daarop volgende rondleiding wordt stil gestaan bij de diverse installaties.
Als tweede spreker zal Henk ter Stege van Ebbens Engineering uit Lochem vertellen hoe zijn expertise op gebied van warmtehuishouding wordt aangewend in eigen apparaten voor diverse droogprocessen. De energiebalans is daarbij één van de eerste middelen om een goed inzicht te krijgen.
Als laatste spreker is Norman Smit van BMD Advies Oost uit Deventer aan het woord. Door gebruik te maken van een inventarisatietool op energiemonitoring, is het mogelijk om per maand fors te besparen. Tevens zal Norman stil staan bij de subsidiemogelijkheden als u als ondernemer wilt investeren in duurzame processen in uw organisatie. Uiteraard wordt het geheel afgesloten met een drankje en de mogelijkheid om te netwerken.

U kunt zich aanmelden voor deze workshop via de volgende link
Het aantal plaatsen is beperkt en ook hier geldt, vol is vol. Verdere informatie is te krijgen bij Olaf ter Haar (oth@syntens.nl) en Benno Rademaker

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy