woensdag 8 juni 2011

75% subsidie Slimmer en Efficiënter Werken


Veel ondernemers streven naar een zo efficiënt mogelijk werkproces. Veelal blijven echter processen draaien zoals ze ooit zijn neergezet, zonder gebruik te maken van de mogelijkheid deze processen tegen het licht te houden. Met een tekort aan vakmensen in de toekomst, kortere levertijden, verlaging van voorraden en kleinere orderseries is het raadzaam om toch eens stil te staan bij uw huidige bedrijfsinrichting. Wilt u zo door gaan? Waar zijn uw mensen dagelijks mee bezig? Wil de klant hiervoor betalen? Hoeveel tijd wordt er daadwerkelijk waarde toegevoegd? Waarom staan orders zo vaak en lang stil in het voortbrengingsproces? Hoe hou ik alle onderhanden werk in beeld en onder controle? Zijn dit vragen die uw bezig houden?
Door de hoge kosten van externe kennispartijen durven ondernemers niet snel een project te starten dat dit mogelijk maakt. Nu is het mogelijk om voor een implementatieplan, gericht op een efficiënte werkvloer, subsidie te ontvangen. Vaak zijn eenvoudige maategelen zonder hoge investeringen mogelijk om al snel tot een grote effectiviteitsverbetering te komen. Het project moet zich in ieder geval richten op één van de volgende thema’s:

• Arbeidstijdenmanagement;
• Procesverbetering gericht op interne werk- en taakverdeling.

Kosten en subsidie
Van de totale projectkosten wordt maar liefst 75% gesubsidieerd! Subsidiabele kosten zijn:
• Directe loonkosten van de projectleider en de projectmedewerkers;
• Directe kosten van het inhuren van deskundigen (aantal uren x uurtarief).

Deze subsidie staat bekend als ESF Actie E: Sociale innovatie

Let op!
Momenteel kan geen subsidie voor Actie E worden aangevraagd. Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe aanvraagtijdvak wordt opengesteld.
ESF Actie E biedt subsidie aan werkgevers die werkprocessen en werkomstandigheden slimmer organiseren om effectiever te werken.

Aanvraagcriteria ESF Actie E Aan welke eisen moet uw project voldoen om voor subsidie in aanmerking te komen? Onderstaand de criteria op een rij:
• Uw project richt zicht op de interne werk- en taakverdeling (procesverbetering) en/of op arbeidstijdenmanagement en heeft als doel de arbeidsproductiviteit te verhogen.
• Uw project richt zich op vernieuwing in uw bedrijf of organisatie door het maximaal benutten van competenties en talent van uw personeel.
• Uw project duurt maximaal 12 maanden.
• U financiert 25% van de projectkosten.
Naar volledige lijst aanvraagcriteria kunt u HIER.

Hoogte van de subsidie
Een project kan een subsidie van 75% van de totale projectkosten krijgen. De totale projectkosten moeten minimaal € 50.000 en maximaal €160.000 bedragen.
Op dit moment is nog niet bekend of en wanneer er subsidie aangevraagd kan worden. Zodra dit wel bekend is, informeren wij u hierover via DEZE website.

Zou u willen weten hoe u slimmer en efficiënter zou kunnen werken en in contact willen komen met kennisleveranciers die u in dit proces begeleiden, neem dan contact op met mij. Zodra de regeling actief wordt kunt u meteen indienen en gebruik maken van deze subsidie en uw kennisleverancier.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy