woensdag 13 maart 2013

Energietechnologie samenwerking tussen NL en D-bedrijven, Nürnberg 18 april 2013

Bezoek op 18 April in Beieren, Duitsland, de energieconferentie en ontmoet vele duitse bedrijven die op zoek zijn naar samenwerking met NL bedrijven.
http://www.bayern-innovativ.de/energietechnologie2013

Toelichting:
De energiewende in Duitsland van kernenergie & kolen naar een primair op duurzame energie gebaseerd systeem stelt overheid, bedrijfsleven en wetenschap voor enorme uitdagingen. Er wordt al zeer veel geïnvesteerd in duurzame energie, maar komende 10 - 20 jaar zijn nog enorme investeringen nodig in onder andere:
- Verbetering elektriciteitsnetten en infrastructuur
- Mogelijkheden energie-opslag
- Verbetering energie-efficientie
- Slimme koppeling van alles (smart grids).

In de regio Beieren heeft, vanwege haar grote aandeel in kernenergie, een bijzonder grote uitdaging. Vandaar ook is er grote activiteit van overheid, kennisinstellingen en bedrijven om voor 2022 de energiewende in goede banen te leiden. Daar komt geld bij kijken voor innovatie en onderzoek, een goed georganiseerd cluster energietechniek, een energie campus Nurnberg en veel actieve bedrijven van groot tot klein met proefprojecten op velerlei aard.
Deze partijen komen voor een zeer belangrijk deel samen op 18 april, waar tussen 400 en 500 bedrijven en kennisinstellingen deelnemen aan een gevarieerd programma met infomarkt/stands.
Beieren is sinds het bezoek van EZ minister Verhagen in oktober 2012 zeer geïnteresseerd om samenwerking met Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen te intensiveren. Nederlandse bedrijven kunnen deelnemen aan het Energiecongres op 18 april en Beieren. Het Congres faciliteert speciaal voor NL bedrijven een aparte sessie tijdens dit congres waar ze zich kunnen presenteren (in elevator pitches). Vervolgens kunnen zij netwerken met gericht uitgenodigde Duitse bedrijven.

Kortom, een zeer goede mogelijkheid voor een eerste kennismaking met Beierse energiesector met mogelijkheid zichzelf te presenteren en te netwerken.

Het programma staat nog niet helemaal vast, dat hangt ook af van uw wensen. Een voorstel is het volgende:
De ochtend van 18 april, deelname congres + mogelijkheid netwerken op infomarkt.
De middag een deelname aan de verschillende fora (zie het volledige programma op http://www.bayern-innovativ.de/energietechnologie2013 en de speciale sessie met Nl bedrijven.
Een bezoek aan de Campus Nurnberg en/of nader te bepalen bedrijven behoort tot de mogelijkheden (op 17 of 19 April, afhankelijk van uw wens).

Er is zeer beperkt plaats voor deelname.
Als u geïnteresseerd bent in deelname aan deze speciale bedrijfsmissie naar Beieren, laat het dan even per ommegaande weten aan Ruben van der Horst. Deelname aan de Conferentie is kosteloos. (reis en verblijfkosten zijn voor uw eigen rekening).

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy