woensdag 24 juni 2015

Café du Tour 3 juli Utrecht, thema internationaal sport zaken doen voor MKB

Bron: KvK

Laatste Café du Tour op 3 juli

Het is bijna zover… de start van de Tour de France in Utrecht. De dag voor de ‘Grand départ’ organiseert Tourlab alweer het laatste ‘Café du Tour’ in de rij. Na drie succesvolle edities wordt afgesloten met een bijzonder café met een internationaal tintje. In de Cafés gaan innovatieve ondernemers en organisaties op zoek naar nieuwe contacten en marktkansen, dit keer zelfs óver de grens. Bent u er bij op vrijdag 3 juli vanaf 11 uur in het Jaarbeurs Beatrixgebouw?

Grenzeloze mogelijkheden
Innovatie, liefde voor de sport en internationaal zakendoen komen samen tijdens dit Café du Tour. In het ochtendprogramma, waaraan ook buitenlandse ondernemers deelnemen luistert u naar enkele bijzondere, Engelstalige presentaties.
Marc van der Zande, directeur van InnoSportNL, neemt u mee in een Tour d’horizon van innovatieve ontwikkelingen in de Nederlandse sport.
Bas van Rens, CEO van Mylaps vertelt over de razendsnelle ontwikkelingen die zijn bedrijf heeft doorgemaakt in de wereld van tijdmetingen. Bas van Rens is tevens Boardmember van het Topteam Sport en innovatie en zal ingaan op de innovatie agenda voor de komende jaren.
Op 3 juli zal ook de aftrap worden gegeven van het Frans Nederlandse Economisch Jaar en daarom mag een spreker over het zakendoen met Frankrijk natuurlijk niet ontbreken. Gert Jan Hofstede vertelt op een aanstekelijke en bijzondere wijze over de do’s and don’t’s van zaken doen in ‘la douce France’.
Het plenaire deel wordt afgesloten door Iwan Spekenbrink, Directeur van Giant-Alpecin en voorzitter Association International des Groupes Cyclistes Professionels (AIGCP), de belangenvereniging van professionele wielerploegen. Hij zal zijn visie geven op de ontwikkelingen in het wielrennen. (onder voorbehoud)

Inspiratie op de marktplaats
Tijdens de netwerklunch kunt u een kijkje nemen op onze marktplaats. Hier kunt u contact leggen met de aanwezige buitenlandse bedrijven en presenteren verschillende bedrijven zich met hun innovaties. Ook zijn diverse organisaties aanwezig zoals InnoSportNL, Enterprise Europe Network, RvO en KvK die u verder kunnen informeren over het zaken doen met Frankrijk of andere landen.

Mix&Match
Ondernemers uit verschillende sectoren kunnen veel van elkaar leren en die contacten kunnen ook leiden tot nieuwe innovaties. Daarom gaat u na de lunch ‘mixen en matchen’. U kiest zelf, aan de hand van een zestal pitches, aan welke tafel u met elkaar verder wilt praten. De pitches gaan over de thema’s:
- ICT solutions and Media
- Sport experience / fan engagement
- Simulation technology
- Health conditions, monitoring and measurement
- Advanced materials for sports equipment, clothes and footwear
- Functional food and drink technology


Matchmaking Enterprise Europe Network
In de middag organiseert Enterprise Europe Network ook een één-op-één matchmaking event. Ook hier kunt u aan deelnemen. Let er alleen wel op dat de programmaonderdelen parallel lopen. Mocht u aan beide onderdelen mee willen doen, overweegt u dan samen met een collega te komen!

Programma
Gezamenlijk Ochtendprogramma (Engelstalig):
10.30 Ontvangst met koffie/thee
11.00 Opening door Wethouder Economie en Internationale Zaken Jeroen Kreijkamp, Gemeente Utrecht
11.10 Marc van der Zande, directeur InnoSportNL
11.30 Bas van Rens, CEO Mylaps en Boardmember van Topteam Sport & Innovatie
11.50 Gert Jan Hofstede over ‘Zakendoen met Frankrijk’
12.30 Iwan Spekenbrink, directeur Giant-Alpecin en voorzitter Association International des Groupes Cyclistes Professionels (AIGCP), de belangenvereniging van professionele wielerploegen (nog onder voorbehoud)
12.45 Netwerklunch inclusief Marktplaats voor bedrijven

- Middagprogramma Mix en Match (Nederlandstalig)
14.00 Opening
14.15 Mix en Match pitches o.a.:
  • Guido Vroemen SMA Midden Nederland
  • Paul Valk TNO
  • Koos Mosterd Sportgrain
  • Marc Hufkens Flanders Bike Valley
14.45 Eerste Ronde Mix en Match
15.15 Tweede Ronde Mix en Match
15.45 Afsluiting

Aansluitend kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Avant Tour beurs in Hal 1 van de Jaarbeurs. Laat u hier verrassen door het aanbod van Nederlandse en Franse etappesteden, regio’s en sponsoren.


Middagprogramma matchmaking Enterprise Europe Network
14.00 – 18.00 speeddates van 20 minuten op basis van vooraf ingeplande afspraken.

Vanaf 18.00 uur bent u van harte welkom bij de netwerkreceptie/borrel en start van het Nederlands-Frans Economisch jaar in het nieuwe stadskantoor van de gemeente Utrecht.

Mis deze kans niet en zorg dat u bij het laatste Café de Tour aanwezig bent! Meer informatie en aanmelden kan via: www.kvk.nl/cafedutour


Graag tot ziens op 3 juli!


Café du Tour is onderdeel van TOURlab Utrecht, een initiatief van de Kamer van Koophandel, Economic Board Utrecht en het Businesspeloton Utrecht.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy