dinsdag 30 mei 2017

Bijeenkomst ‘Hoe bescherm ik mijn product en merk?’ Afkijken, beschermen, delen of geheim houden?

Bron: RVO - Octrooicentrum NederlandAls ondernemer bent u continu bezig om de toegevoegde waarde van uw bedrijf te vergroten. Hiertoe kijkt u naar de kansen in de markt, ontwikkelt u nieuwe producten en diensten en zorgt u dat uw bedrijf een sterk merk is. Maar hoe beschermt u nieuwe ideeën, producten of merken? Moet u een octrooi of patent aanvragen? Is dit niet erg duur? In deze workshop leert u de zin en onzin van intellectueel eigendom en geven wij u handvatten om de juiste beschermingsmogelijkheden te kiezen voor uw bedrijf. 

In deze bijeenkomst geven wij u inzicht in de mogelijkheden om uw ideeën, innovaties, producten/diensten en/of merken te beschermen, maar ook gebruik te maken van gratis en online kennis in allerlei databanken en registers. Dit biedt kansen voor uw bedrijf! De ervaring leert dat succesvolle bedrijven op een slimme manier hun ideeën, innovaties, merken en producten hebben beschermd. We geven u de concrete handvatten om bewust na te denken of het wel of niet zinvol is en zo ja welke bescherming voor u de beste is. En als het aan ons ligt, laten we het niet bij deze bijeenkomst en ondersteunen wij u bij het implementeren in uw bedrijf, zodat uw bedrijfsstrategie versterkt wordt! Hoe? Dat vertellen wij u graag tijdens de bijeenkomst.

Deze bijeenkomst is een initiatief van de Octrooicentrum Nederland (onderdeel van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP), Marquant Advocaten en het Ondernemershuis voor het Vechtdal.

Wilt u ook uw ideeën slim beschermen? Meld u zich dan nu aan via info@ondernemershuisvechtdal.nl en noteer meteen dinsdag 4 juli 2017 in uw agenda.


Nog even kort op een rij:

Bijeenkomst      :              Hoe bescherm ik mijn product?
Datum                  :              dinsdag 4 juli 2017
Tijd                        :              16.00 uur – 19.30 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Locatie                 :              Hibertad  (Molensteen 5 te Hardenberg)
Kosten                 :              Geen
Aanmelden        :              Bij het Ondernemershuis voor het Vechtdal via
info@ondernemershuisvechtdal.nl of tel. 06-15906432  
(Heeft u concrete interesses of vragen? Geef deze dan alvast door. Wij nemen dit in het programma mee.)
 
Het programma
15.30 - 16.00 uur              Inloop en ontvangst
16.00 -  16.10 uur             Welkomstwoord door dagvoorzitter en toelichting op het programma
16.10 – 16.50 uur             Idee- en merkbescherming. Ideeën, wat valt er te beschermen? Merkbescherming, waarom en waar? Door Jan Hart van het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP)
16.50 – 17.30 uur             Octrooi of patent, geheimhouden of samenwerken? Wat is voor mijn product en/of bedrijfsvoering de beste keuze? Door Ilona Koomen van Octrooicentrum Nederland
17.30 – 17.45 uur             Pauze
17.45 – 18.20 uur             Goede afspraken voorkomen ellende! Enkele praktijkvoorbeelden van inbreuken/namaak. Door Paul Nij Bijvank van Marquant Advocaten
18.20 – 18.45 uur             Aan de slag met een inspirerend praktijkvoorbeeld 
18.45  – 19.30 uur            Borrel en netwerken
19.30 uur                            Afsluiting

Dagvoorzitter:
Stendert de Vries van het Ondernemershuis voor het Vechtdal

Sprekers:
Jan Hart van het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP)
Ilona Koomen van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Paul Nij Bijvank van Marquant Advocaten
https://nl.linkedin.com/in/paulnijbijvank  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc