woensdag 5 juni 2013

Green Deals 2013

Bron: Nieuwsbrief Agentschap NL

Nederland werkt aan groene groei. Groei die niet ten koste gaat van het milieu, maar juist rekening houdt met de leefomgeving en behoeften van volgende generaties. Bedrijven, maatschappelijke organisaties en decentrale overheden slaan hiervoor samen met de Rijksoverheid de handen ineen en ontwikkelen duurzame en economisch rendabele initiatieven. Ze doen dat met een langetermijnvisie op het gebruik van onze natuurlijke en hernieuwbare bronnen.

Bij de uitvoering van hun ideeën lopen vernieuwers soms tegen barrières aan. Bijvoorbeeld omdat ze geen samenwerkingspartners kunnen vinden of omdat wet- en regelgeving de realisatie van hun vernieuwende ideeën in de weg staat. Of ze missen informatie, netwerken of toegang tot aanvullende financiering om hun innovatieve initiatieven te realiseren.

Om deze kansen op groene groei en innovatie te verzilveren, sluit de Rijksoverheid op initiatief van bedrijven, maatschappelijke organisaties en decentrale overheden Green Deals af. Zo helpt de Rijksoverheid concrete initiatieven van de grond te krijgen. Green Deals vormen een inspiratiebron voor anderen, lenen zich voor brede navolging en maken de weg vrij voor nieuwe kansrijke initiatieven. Zie voor meer informatie over de Green Deal aanpak en voor het aanmelden van duurzame initiatieven voor een Green Deal: www.rijksoverheid.nl/greendeal.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy