donderdag 18 september 2014

Hoogwaardige innovaties genomineerd voor Jan Terlouw Innovatieprijs

Bron: Green Tech Alliantie

De vijf genomineerden voor de Jan Terlouw Innovatieprijs zijn bekend. Uit de bijna dertig inzendingen heeft de vakjury vijf innovaties geselecteerd. Het gaat om innovaties van
de vakjury vijf innovaties geselecteerd. Het gaat om innovaties van:

SolabCool met de Solabchiller
Solar Solutions Worldwide, met de Solar freezer
Freshlight, met luchtzuiverende full spectrum agro verlichting
Stafier, van opbouw naar dak geïntegreerd zonnepaneel dakpan
Ipsum, Insight & Awareness


Maar de 5 genomineerden zijn er nog niet! Voordat 1 van de 5 genomineerden als zich als winnaar van de Jan Terlouw Innovatieprijs kan presenteren is er nog 1 horde te nemen. Ten overstaande van de vakjury moeten de genomineerden een korte pitch geven van hun innovatie, een pittige Q & A sessie ondergaan en zichzelf en hun innovatie door middel van een film presenteren aan het publiek.

Het bijzondere aan de Jan Terlouw Innovatieprijs is dat het hierbij gaat om innovaties die recentelijk op de markt zijn verschenen. Dus niet zomaar een idee of concept.


De Jan Terlouw innovatieprijs is een initiatief van Stichting kiEMT. De winnaar van de hoofdprijs wordt bekendgemaakt tijdens het GreenTech Congres op 6 oktober 2014. Daar wordt, na stemming door de aanwezigen, ook de publieksprijs overhandigd. De vakjury zegt onder de indruk te zijn van zowel de hoge kwaliteit als de innovativiteit van de inzendingen.

Met de Jan Terlouw Innovatieprijs wil Stichting kiEMT innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van duurzame Energie- en Milieutechnologie in Oost-Nederland extra ondersteunen. De hoofdprijs bestaat uit een cheque van € 10.000 in combinatie met PR & Marketingactiviteiten én acht dagen advies voor verdere commercialisering van de winnende innovatie. Daarnaast is er nog een publieksprijs van € 1.000.
Selectieprocedure
De vakjury selecteerde in de afgelopen weken de vijf meest aansprekende innovaties aan de hand van verschillende criteria en voorwaarden. Zo moet het gaan om een letterlijk tastbare innovatie op het gebied van Energie- en Milieutechnologie die in de regio Oost-Nederland is bedacht en daar ook wordt geïmplementeerd. De economische waarde van de innovatie staat bij de verkiezing centraal. De innovatie is bij voorkeur al in de markt geïntroduceerd en moet (op termijn) arbeidsplaatsen creëren.
Over kiEMT
kiEMT (kennis en innovatie in Energie- en MilieuTechnologie) is een innovatienetwerk van EMT-gerelateerde ondernemingen, overheden, onderzoekers en onderwijsinstellingen (de 4 O's) in Oost-Nederland. Doel is via nauwe samenwerking en kennisuitwisseling innovaties daadwerkelijk te realiseren en een fundamentele basis voor (nieuwe) economische bedrijvigheid en realisatie van energie- en klimaatdoelstellingen te leggen. Stichting kiEMT bestaat uit circa 200 Participanten en Deelnemers en omvat een netwerk van inmiddels meer dan 1.200 bedrijven. kiEMT heeft sinds haar bestaan (2005) inmiddels 70 nieuwe bedrijven ondersteund bij de start, waarvan er nu 60 floreren. In totaal heeft dat reeds 700 arbeidsplaatsen opgeleverd (fte) en dit aantal groeit gestaag door.

Interessante links:
a> Meer over het GreenTech Congres 2014

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy