maandag 6 juli 2015

Update uit nieuwsbrieven voor internationaal en duurzaamheid voor uw bedrijf

Bron: RVO / Ecomobiel / Automotive NL /kiEMT

De CityTransporter van Allmotive: groen, groener, groenst!
Allmotive B.V. in Goor heeft waarschijnlijk de meest duurzame bedrijfsvoertuigen binnen het meest 'groene' dealernetwerk in de Benelux! Niet alleen levert Allmotive de bijzonder milieuvriendelijke en zuinige bedrijfsvoertuigen van het merk CityTransporter, ook aan haar dealernetwerk stelt zij hoge eisen op het gebied van duurzaamheid.
Lees verder ...

Campagne Wereldwijd ondernemen
De campagne Wereldwijd ondernemen laat zien hoe het buitenlandnetwerk van de Nederlandse overheid u als ondernemer kan helpen. Steeds meer ondernemers kiezen voor internationaal ondernemen. Omdat er in het buitenland kansen liggen, waar Nederland het verschil kan maken. Laat u inspireren en ontdek hoe uw bedrijf de stap naar het buitenland kan maken.
Lees meer

Missie biosector naar Expo Milaan
Bent u actief in de biologische sector? Dit is uw kans om het beste te halen uit uw bezoek aan de wereldtentoonstelling Expo Milaan. Enterprise Europe Network Nederland organiseert een handelsmissie naar de Expo, speciaal voor bedrijven uit de biologische sector. U bezoekt het speciale Organic Paviljoen en kunt matchmaken met Italiaanse biologische bedrijven. Reageer snel.
Lees meer

Smart-oplossingen voor Tokyo2020
Japan staat open voor internationale samenwerking om zo de meest innovatieve Olympische Spelen ooit te organiseren. Nederlandse bedrijven met smart-oplossingen kunnen hiervan profiteren. Lees het rapport van de ambassade.
Lees meer

Shanghai: life science hub
Shanghai is de thuishaven voor 2 belangrijke Life Science & Health-evenementen. De Innovatie Attaché in Shanghai vertelt waarom deelname interessant is voor Nederlandse innovatieve bedrijven.
Lees meer

Start community biobased producten inkopen
Wilt u biobased producten inkopen maar zoekt u nog naar goede voorbeelden, praktische informatie en ondersteuning? De projectgroep Biobased Inkopen van de Rijksoverheid nodigt overheden uit om deel te nemen aan de Community of Practice Biobased Inkopen voor de Overheid.
Lees meer

Themamiddag materials innovation in surface treatments for the automotive indusrty
Eén van de grootste uitdagingen voor veel OEM's is de CO2 reductie in uitstoot en productie van voertuigen. Gewichtsreductie, schonere aandrijfsystemen en minder weerstand zijn de sleutels tot succes. Dit leidt tot nieuwe constructies, nieuwe materialen, nieuwe aandrijfsystemen met minder wrijving, nieuwe vormen van carrosserieën, aangepaste of zelfs nieuwe wetgeving en eisen van OEM's. In alle gevallen zal dit zijn uitwerking hebben op de oppervlakte behandeling van vele componenten in het voertuig. AutomotiveNL neemt u graag mee in deze uitdaging en organiseert op dinsdag 29 september aanstaande een themamiddag met als titel: Innovation in Surface Treatments for the Automotive Industry. Lees meer

Praktijkverhaal WBSO: Leren schrijven op een Ipad
In samenwerking met Stabilo ontwikkelt &ranj een serious game waarmee kinderen met een tablet leren schrijven. Met ondersteuning van de WBSO ziet het Rotterdamse bedrijf kans om de game door te ontwikkelen voor de consumentenmarkt.
Lees meer

Praktijkverhaal: Innovatiekrediet voor elektrische wielaandrijving in bussen
e-Traction Europe ontwikkelt een nieuw type elektrische motor die past in het wiel van stadsbussen. Deze elektrische wielaandrijving is ongeveer 15% efficiënter dan andere elektrische aandrijvingen voor stadsbussen. Dit komt omdat de aandrijving het vermogen direct op de wielen overbrengt en zo nergens energie verloren gaat. Voor de ontwikkeling ontving het bedrijf een Innovatiekrediet.
Lees meer

Start indientermijn voor Subsidieregeling praktijkleren
Vanaf 2 juni 2015 9:00 uur tot en met 15 september 2015 17:00 uur kan een onderneming of intermediair een aanvraag indienen. De Subsidieregeling praktijkleren is een financiële tegemoetkoming voor de werkgever in de kosten die hij maakt voor de begeleiding van een leerling of student. Wacht niet tot de laatste dag met indienen!
Lees meer

Subsidieregelingen energie-innovatie 1 juli 2015 open
De tweede tranche subsidieregelingen voor de Topsector Energie is vanaf 1 juli 2015 open. Het ministerie van Economische Zaken stelt 19,5 miljoen euro beschikbaar voor energie-innovatieprojecten. Doel van deze Topsector is schone en efficiënt opgewekte energie, die Nederland economisch sterker maakt.
Lees meer

Oost-NL Top Investeringsklimaat Biobased Ondernemerschap
Oost-Nederland is koploper met meer dan 300 biobased initiatieven. Bedrijven, overheden en kennisinstellingen investeren volop in de vergroening van onze economie. Dit blijkt uit de Monitoring Biobased Economy NL 2014, dat door het ministerie van Economische Zaken is opgesteld en op 4 juni aan de Tweede Kamer is aangeboden.
Lees meer

Jan Terlouw Innovatieprijs 2015
Innovatieve ondernemers in de energie- en milieutechnologie (EMT) schrijf nu in voor de Jan Terlouw Innovatieprijs en maak kans op de hoofdprijs van 10.000,- euro en vijf adviesdagen voor verdere ontwikkeling en het vermarkten van uw winnende innovatie. Inschrijven kan tot 1 augustus aanstaande!
Lees meer

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy