woensdag 23 december 2015

Update uit nieuwsbrieven voor internationaal en duurzaamheid voor uw bedrijf

Bron: Diverse nieuwsbrieven RVO

Veel belangstelling voor de WBSO in 2016
Nederlandse bedrijven willen ook in 2016 weer graag gebruik maken van de fiscale voordelen van de WBSO voor R&D-projecten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft al circa 22.000 aanvragen ontvangen. WBSO aanvragen voor 2016 kan nog steeds.
Lees meer

Bescherming met 1 octrooi in 26 EU lidstaten stap dichterbij
Ondernemers die met innovatieve producten de Europese markt op willen, kunnen hun uitvindingen vanaf 2017 met één octrooi beschermen in uiteindelijk 26 landen. De deelnemende landen van het Europees Octrooibureau hebben op 15 december de laatste drempel voor invoering weggenomen met het vaststellen van de hoogte van de vergoedingen.
Lees meer

Resultaten van 81 groeibedrijven gebundeld in magazine
Het ondernemersplatform Port4Growth reikte onlangs de jaarlijkse High Growth Awards uit voor de best presterende mkb-bedrijven. Een onlangs verschenen financiële analyse onderstreept het belang van deze groeibedrijven. De schrijvers van de analyse onderzochten de 81 groeiondernemingen die deelnamen aan de High Growth Awards.
Lees meer

Innovatie Attachés aan het woord bij BNR Eyeopeners
Het radiostation BNR zendt op de maandagavonden om 19.00 uur het programma Eyeopeners uit. In iedere uitzending komt een Innovatie Attaché aan het woord, die vertelt over nieuwe innovatieve ontwikkelingen in zijn land.
Lees meer

RVO-collega octrooien ontvangt award ‘Meest waardevolle workshop’
Donderdag 26 november ontving octrooiadviseur Hans Helsloot van Octrooicentrum Nederland, onderdeel van RVO.nl, de award voor ‘Meest waardevolle workshop’ uit handen van Guus Frericks van de Startupbootcamp Hightech XL. Zijn workshop over het beschermen van het intellectueel eigendom stak met kop en schouders uit boven alle workshops die in de afgelopen 3 maanden zijn gegeven.
Lees meer

Elektrisch vervoer versterkt Nederlandse economie
Innovaties in elektromobiliteit leveren Nederland economische groei en banen op. Dat blijkt uit het rapport Verzilvering verdienpotentieel elektrisch vervoer van het ministerie van Economische Zaken. Duitsland ziet Nederland als voorloper in deze sector vanwege een goed ontwikkelde laadinfrastructuur en wil hier graag meer van weten.
Lees meer

100 miljoen voor onderzoek chemie
Zelfherstellende autobumpers en telefoonschermpjes. Milieuvriendelijke coatings. CO2 als grondstof voor nieuwe materialen. De chemische industrie is een bron van innovaties en economische groei. Een consortium van Nederlandse bedrijven, universiteiten, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en het ministerie van Economische Zaken stelt de komende jaren 100 miljoen beschikbaar voor onderzoek.
Lees meer

Duurzaam ondernemen steeds belangrijker voor financiers
Zoekt u een financier? Grote kans dat die u vraagt hoe duurzaam u onderneemt. Steeds meer banken, verzekeraars en grote investeerders hebben concrete plannen voor duurzaam investeren. RVO.nl brengt met de ‘Community of Practice Financial institutes and Natural Capital’ (CoP FiNC) 15 financiële instellingen bij elkaar om hierover van gedachten te wisselen.
Lees meer

Smart Cities Innovatiedag van Nederland en Israël
Steden over de hele wereld zoeken mogelijkheden om slim en duurzaam de toekomst in te gaan. Amsterdam en Tel Aviv zijn voorlopers. Tijdens de innovatiedag ‘Slimme oplossingen voor Smart cities’ delen de steden technische en sociale innovaties.
Lees meer

Business Partnering Ocean Energy in Edinburgh
Ocean Energy is duurzame energie opgewekt uit golven, getijden en verschillen in watertemperatuur en zoutgehalte. Bent u actief in deze sector? Bezoek het partnering evenement van Enterprise Europe Network (EEN) tijdens de International Conference on Ocean Energy
Lees meer

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy