vrijdag 11 maart 2016

Update maart 2016: Nieuwsbrieven voor internationaal en duurzaamheid

Bron: RVO / Nederland Elektrisch / ESEF

Kantoor bespaart bijna 30% elektriciteit door monitoring
Kantoor Villa Flora laat zien dat je door monitoring van technische systemen veel energie kunt besparen. Het gebouw bespaarde bijna 30% op elektriciteit, bijna 60% op gas/verwarming én ruim 6% door gedragsverandering bij personeel en bezoekers.
Lees meer.

eLoket SDE+ geopend: zet uw subsidieaanvraag alvast in concept klaar
Gaat u hernieuwbare energie produceren en wilt u gebruikmaken van de SDE+ subsidie voorjaar 2016? U kunt uw SDE+ subsidieaanvraag alvast in concept klaarzetten in het eLoket. Vanaf dinsdag 22 maart, 9.00 uur kunt u uw subsidieaanvraag officieel indienen.
Lees meer.

Startup ontwikkelt glas dat zon weert én energie opwekt
Glasrijke gevels zijn populair. Maar hoe voorkom je dat het binnen te warm wordt, zonder de gevel te ontsieren met zonwering? De Eindhovense startup Peer+ ontwikkelde als oplossing Liquid Crystal Windows: glas dat zon weert én energie opwekt.
Lees meer.

Eerste internationale grondstoffen Green Deal gesloten
Frankrijk, Vlaanderen, het Verenigd Koninkrijk en Nederland willen gezamenlijk optrekken om de markt voor grondstoffen uit afvalresten te verbeteren. De partijen ondertekenden daarom op 3 maart de Green Deal North Sea Resources Roundabout (NSRR). Hiermee is de eerste internationale grondstoffen Green Deal een feit.
Lees meer.

Bijeenkomst tenderregeling Urban Energy
Onderzoekt of ontwikkelt u producten en diensten voor duurzame energieopwekking, energiebesparing of een flexibele betrouwbare energie-infrastructuur? En dat alles in de gebouwde omgeving? Ontdek tijdens deze bijeenkomst of u gebruik kunt maken van de tenderregeling Urban Energy
Lees meer.

Groene toekomst voor elektrisch en hybride rijden
Wat hebben 5 jaar proeftuinprojecten ‘Hybride en Elektrisch rijden’ opgeleverd? Eind 2015 kwam het Engelstalige rapport uit en nu staan de belangrijkste inzichten, geleerde lessen en aanbevelingen overzichtelijk op een factsheet.
Lees meer.

Eerste tenderronde DHI open
De eerste tenderronde van de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI) is zaterdag 5 maart van start gegaan. U kunt uw aanvraag indienen tot vrijdag 8 april 15.00 uur.
Lees meer.

Interessepeiling missie watersector
Bent u actief in de watersector? De Nederlandse ambassade in Accra en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland overwegen de organisatie van een zaken- en handelsmissie naar Ghana voor de watersector. Belangstelling? Maak dan nu uw interesse kenbaar.
Lees meer.

Matchmaking Hannover Messe
Zoekt u potentiële internationale samenwerkingspartners op het gebied van slim en energie-efficiënt produceren? Enterprise Europe Network (EEN) organiseert van 26 tot en met 28 april een matchmaking event tijdens de Hannover Messe 2016 in Hannover.
Lees meer.

Informatiemiddag Road2Germany
Wilt u zakendoen in Duitsland? Bezoek dan de Road2Germany informatiemiddag op 15 maart in Deventer. Zakendoen in Duitsland biedt veel kansen voor wie de zakelijke cultuur goed begrijpt en daar handig op inspeelt.
Lees meer.

Eerste matchmakingop de ESEF
Het ESEF Matchmaking Event biedt u de mogelijkheid voorafgaande aan de beurs gesprekken met andere (internationale) deelnemers – zowel standhouders als bezoekers – te boeken, en zo nog meer uit uw beursdeelname te halen. Hoe werkt het?
Lees meer.

Kansen voor e-motoren
Rijkswaterstaat heeft een verkenning gedaan naar de kansen van elektrische motoren bij overheids-diensten met daarbij een aantal aanbevelingen. Wilt u weten wat de uitkomsten zijn? Lees meer.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy