dinsdag 1 oktober 2013

WBSO en RDA in 2014 voor MKB ondernemers die innoveren

Bron: Nieuwsbrief PNO Consultants

Hoewel op Prinsjesdag voor de WBSO en de RDA de nodige wijzigingen zijn aangekondigd, kunt u met speur- en ontwikkelingswerk ook in 2014 de nodige fiscale besparingen realiseren. Om het u gemakkelijk te maken hebben wij de WBSO-rekentool ontwikkeld. Hiermee berekent u snel de gevolgen van deze wijzigingen voor uw situatie in 2014. De wijzigingen, zoals voor 2014 door het kabinet voorgesteld, vindt u in ons artikel: "De belangrijkste wijzigingen in de WBSO voor 2014".

Op Prinsjesdag zijn de volgende wijzigingen rondom de WBSO bekend gemaakt:
  • het percentage van de eerste WBSO-schijf wordt verlaagd van 38 naar 35%
  • Research & Development Aftrek (RDA) wordt verhoogd van 54 naar 60%
  • voor iedere ondernemer zijn in 2014 aanvraagperioden van minimaal drie tot maximaal twaalf maanden mogelijk (dus geen beperking meer van zes maanden)
  • vanaf 2014 zijn er ruimere mogelijkheden om S&O-verklaringen met de loonheffing in een kalenderjaar te verrekenen


Wilt u gebruik maken van de WBSO en RDA 2014, dan moet u rekening houden met een deadline. Een aanvraag moet uiterlijk 30 november zijn ingediend bij de subsidieverstrekker.

Lees het volledige artikel HIER.

NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc