dinsdag 24 januari 2012

Cleantech Café 14 februari: Vertrouwenspact voor verduurzamen zonder regels en wetten

HOE OVERHEID EN ONDERNEMERS VERDUURZAMEN ZONDER REGELS EN WETTEN...

Ondernemers en overheden lopen bij projecten rond duurzame innovaties maar al te vaak tegen lastige en vertragende regels en wetten aan. 'Verduurzamingsadviseur' Reinder Boon van Groeistrategen ontwikkelde daarvoor het 'Vertrouwenspact': op basis van vertrouwen werken overheden en ondernemers samen aan projecten waarbij ze belemmerende wetten en regels omzeilen. Pas achteraf wordt hierop ingetuned. Inmiddels is Reinder Boon met meerdere gemeenten en ondernemers in de kiEMT-regio in gesprek en staat het eerste project klaar om opgestart te worden. Buiten Nederland heeft een vergelijkbare aanpak al veel successen opgeleverd. Zie ook een korte presentatie over LED straatverlichting hier.

Hoe kunnen overheden samen met ondernemers belemmerende wetten en regels omzeilen bij (innovatieve) projecten op EMT-gebied?

Tijdens het Clean Tech Café vertellen Reinder Boon en Constans Pos, mede-initiatiefnemer van het Vertrouwenspact vanuit zowel de kant van de ondernemer als die van de overheden over de mogelijkheden met het Vertrouwenspact. Na een korte introductie en een concreet voorbeeld zoomen zij in op onder meer het betrekken van bewoners bij zo'n pact, het bepalen van doelen, het organiseren van de infra en werkafspraken.

Aanmelden voor de bijeenkomst kunt u HIER doen:

Namens KiEMT en Syntens nodigen wij u graag uit voor deze bijeenkomst. De deelname is gratis en introducees zijn uiteraard welkom. Wij zien uit naar uw komst!

Voor meer info contact opnemen met Olaf ter Haar, oth@syntens.nl

Locatie en tijd:
Van 16.00-18.00 uur in De Broeierd
Hengelosestraat 725, 7521 PA Enschede

De foto's van de bijeenkomst zijn HIER te vinden

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy