maandag 16 januari 2012

Continuïteit en groei door Innovatie


Bron: Website Industrial Design Centre - Enschede

Door te investeren in product- en procesinnovatie hebben bedrijven een grotere kans op een betere toekomst. Bedrijven die strategisch in design investeren, presteren gemiddeld beter. Doch de kosten gaan voor de baten uit. De overheid kan daarbij ondersteuning bieden via een aantal regelingen.

RDA regeling:
In 2012 start een nieuwe fiscale regeling de Research & Development Aftrek (RDA). Bedrijven kunnen een verhoogde fiscale aftrek voor R&D-investeringen en R&D-exploitatiekosten krijgen.
Nadere informatie: Research & Development Aftrek
Publicatie: RDA-regeling

WBSO:
Met de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) kunt u uw loonkosten voor innovatie projecten verlagen. De WBSO is bedoeld voor elk bedrijf in Nederland die R&D verricht. U vermindert eenvoudig de afdracht van loonheffing over de loonkosten.
Nadere informatie: WBSO

Innovatiebox:
De innovatiebox is er voor ondernemers met een bv of nv. Zij kunnen de winsten uit innovatieve activiteiten in een speciale tariefbox binnen de vennootschapsbelasting onderbrengen. Over deze winsten geldt dan een belastingtarief van 5% procent in plaats van 20 of 25%.
Nadere informatie: Innovatiebox

InnovatiefondsMKB+:
Deze regeling werkt met innovatiekredieten die rechtstreeks aan ondernemingen worden verstrekt. Het innovatiekrediet betreft directe financiering tot een derde van de kosten die met ontwikkeling van vernieuwende producten en diensten gepaard gaat. Als het project tijdens de ontwikkelingsfase mislukt, wordt het krediet omgezet in een subsidie. Het fonds stelt voor dit jaar €95 miljoen aan innovatiekredieten beschikbaar.
Nadere informatie:
Innovatiefonds MKB+

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy