dinsdag 14 augustus 2012

Duitsland: aanpassing wet duurzame energie voor zonne energie

Bron: Agentschap NL


De Duitse duurzame-energiewet (Erneubare Energien Gesetz, EEG) is sinds 1 april 2012 op een aantal punten gewijzigd. De wijzigingen gelden in het bijzonder voor het vergoedingensysteem voor zonne-energie.

In de wetswijziging staat onder meer dat er een eenmalige verlaging van 15 procent komt van het feed-in-tarief. Het feed-in-tarief wordt gebruikt bij de verrekening van elektriciteit die met zonnepanelen is opgewekt en het totale stroomverbruik. Ook het doel om tot een totale zonne-energiecapaciteit van 52 GW te komen, ligt nu wettelijk vast. De jaarlijkse uitbreiding van 2500-3500 MW blijft wel gehandhaafd. Als de doelstelling is bereikt, gelden er geen vergoedingen meer voor nieuwe installaties.

Meer zonne-energie
Volgens branchevereniging BSW-solar is de hoeveelheid zonne-energie in het eerste halfjaar van 2012 met 50 procent gestegen ten opzichte van de eerste helft van 2011. De 1,2 miljoen zonne-energie-installaties produceerden ongeveer 14,7 miljard kWh aan elektriciteit. Dat is genoeg om 8,3 miljoen huishoudens van energie te voorzien.
 

Meer informatie:

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy