maandag 26 november 2012

Symposium Groen Gas op 14 december 2012

Bron: Nieuwbrief Agentschap NL
Datum: 14-12-2012

Vanuit het thema Duurzaam organiseert het programma 'Duurzame Energie' van Agentschap NL in samenwerking met de Stichting Groen Gas Nederland op vrijdag 14 december het 'Symposium Groen Gas 2012: Innovatieve technieken voor biogas en groen gas'. Mede in het kader van Green Gas Grids (I.E.E.).

Met dit symposium willen Agentschap NL en Stichting Groen Gas Nederland u informeren over de stand van zaken van (innovatieve) technieken rondom de productie van biogas en groen gas. Technische innovaties kunnen bijdragen aan kostprijsverlaging en/ of een verhoging van de opbrengst en hiermee een verbetering van de business case. Wij hebben voor u een interessant en afwisselend programma samengesteld.
Het eerste deel van het symposium geeft u een overzicht van de reeds beschikbare technieken, die vandaag te dag al te verkrijgen zijn. Het tweede deel zal ingaan op de in ontwikkeling zijnde technieken, welke u een goed beeld geven wat er straks allemaal mogelijk is. De innovatiecontracten van deze projecten zijn positief beoordeeld en de bedrijven vertellen graag wat deze technieken inhouden en kunnen betekenen.
Workshops

U krijgt de gelegenheid om deel te nemen aan verschillende interessante workshops:
Ronde I: 'Nu Verkrijgbaar'
Voorbewerking van biomassa
Biogasopwaardering
Digestaat verwerking

Ronde II: 'Klaar voor de Toekomst'
Vergisting
Vergassing
Meettechnieken en Gasnettoegang

Vanwege een beperkt aantal plaatsen bij de verschillende workshops verzoeken wij u om uw 1e en 2e voorkeur door te geven. Op 14 december zult u vernemen aan welke workshops u zal deelnemen. Uiteraard trachten wij ieder bij de workshop van zijn/ haar voorkeur te plaatsen. Registreer u daarom snel want vol = vol.
Kennisplein

Daarnaast is er deze dag ruim de gelegenheid om kennis en ervaringen uit te wisselen op het kennisplein tijdens de netwerkmomenten waar u kunt napraten met de sprekers en betrokken bedrijven.
Programma

Het volledige programma voor het symposium Groen Gas kunt u HIER downloaden.
Locatie & bereikbaarheid

Op steenworp afstand van Utrecht ligt het schitterend gerestaureerde Fort Voordorp. U vindt het fort aan de Voordorpsedijk 28b te Groenekan.

Auto
De centrale ligging tussen Utrecht en De Bilt, naast diverse uitvalswegen (aan de A27), en de 425 parkeerplaatsen maken het fort uitstekend bereikbaar met de auto.

Openbaar vervoer
Wij zullen vanaf station Bilthoven pendelbussen inzetten. Als u gebruik wilt maken van deze dienst, verzoeken wij u om u hiervoor aan te melden op het registratieformulier.

Vragen over symposium Groen Gas
Indien u nog vragen heeft over dit symposium kunt u contact opnemen met
Mathieu Dumont: mathieu.dumont@agentschapnl.nl van Agentschap NL of
Geert Bril: geert.bril@groengas.nl van Stichting Groen Gas Nederland.
Voor logistieke vragen kunt u contact opnemen met Anneke van der Hallen: anneke.vanderhallen@agentschapnl.nl, evenemententeam Agentschap NL.

Aanmelden
U kunt zich HIER online aanmelden via het registratieformulier voor de bijeenkomst en de workshops, waarna u per e-mail een bevestiging en het definitieve programma zult ontvangen.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy