vrijdag 30 november 2012

Bio-energie op de kaart gezet in Nederland

Bron: Agentschap NL

Nederland telt inmiddels honderden bio-energie installaties. Op deze kaart van Nederland vindt u de bio-energie-installaties die elektriciteit, warmte of groen gas produceren.

In één oogopslag heeft u overzicht van de verspreiding van de biomassa-installaties over Nederland. Hierdoor wordt inzichtelijk in welk gebied het gebruik van bio-energie een grote ontwikkeling doormaakt. Gelderland, Noord-Brabant en Overijssel leveren bijvoorbeeld een grote bijdrage aan het aantal installaties. Ook kan de kaart gebruikt worden om de hoeveelheid opgesteld vermogen (thermisch, elektrisch) of de groen gas-invoedingscapaciteit te achterhalen.

Aantal installaties: 477
Thermisch vermogen: 1.765 MW
Elektrisch vermogen: 1.464 MW
Groengas invoeding: 7.581 Nm³/h

De kaart op www.b-i-o.nl is mede tot stand gekomen in samenwerking met de Algemene Vereniging van Inlands Hout (AVIH) waarvan Agentschap NL de gegevens voor de verbrandingsinstallaties heeft ontvangen.
Toevoegingen of aanpassingen

Heeft u of kent u een nieuwe installatie die in bedrijf is genomen? Of heeft u meer gegevens over een al bestaande installatie? Wij horen het graag zodat we de kaart nog completer en up to date kunnen houden. U kunt hiervoor contact opnemen met Matté Brijder: matte.brijder@agentschapnl.nl of via telefoon: (088) 602 79 54.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy