maandag 25 augustus 2014

Bezoek en kennisuitwisseling over energiebesparende maatregelen in het Duitse Bottrop

Bron: KvK

Onder de titel ‘InnovationCity Ruhr’ werken wetenschappers, politici en ambtenaren samen aan energiebesparende maatregelen in het Duitse Bottrop. Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan deze klimaatvriendelijke stad op:

Dinsdag 30 september 2014 van 9.00 - 14.15 uur in Bottrop (Südring-Center-Promenade 3)

Na ontvangst leren de deelnemers tijdens een presentatie meer over de diverse projecten van InnovationCity Ruhr op het gebied van duurzaam wonen, werken, energie, mobiliteit en stadsontwikkeling. Vervolgens vindt er een bustour plaats langs een tiental van de in totaal 200 deelprojecten. Denk hierbij aan het ‘Vivawest Zukunftshaus’ (huis van de toekomst), een industrieterrein waar de overtollige energie wordt benut voor aangrenzende woonwijken, een waterzuiveringsinstallatie en duurzame sociale woningen. Na terugkomst licht een vertegenwoordiger van de Gemeente Oss het project ‘Weg van de toekomst’ toe. Deze weg, de N329 in Oss, is een toonbeeld van duurzaamheid en zichtbare vernieuwing en in samenspraak met de plaatselijke bevolking ontwikkeld. De bijeenkomst eindigt met een lunch, waarbij er voldoende gelegenheid bestaat voor het aanknopen van nieuwe, zakelijke contacten uit het buurland.

Nederlandse en Duitse ondernemers uit de energiesector, toeleveranciers, aannemers en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Deze activiteit is een initiatief van het INTERREG IV-A project ‘2 connect Business’ in samenwerking met de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK).

Agenda:
09:30 uur Welkomstwoord en projectpresentatie
10:30 uur Projectpresentatie "Weg van de toekomst"
13:00 uur Lunch / Netwerkgelegenheid
14:15 uur Einde programma (busrit naar startpunt)

Meer informatie over de bijeenkomst is beschikbaar op www.2connectbusiness.nl. Hier kunt u zich via het online aanmeldingsformulier in de agenda aanmelden. Aanmelding is ook per e-mail mogelijk via veranstaltung@2connectbusiness.de.

Deelname is gratis.

Met vriendelijke groet,

Ronald Cieraad
Projectleider NL

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy